Press "Enter" to skip to content

Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Fjärde dag utan att sitta vid bordet

I dag har jag gjort min personlig rekord med min nya ergonomi. Fem timmar vid datorn utan att sitta. På morgon två timmar, på dagen en timme och nu på kvällen två timmar.

Allt är dock inte klart. Jag ska skaffa mig en arbetsstol när jag vet, vilken typ av stol behöver jag. För att kunna arbeta stående behöver man pauser. I kontorsarbete betyder det att variera sin position och sitta ned ibland. Vilket betyder att jag borde kunna justera in datorskärmens hödj, tangentbordets hödj eller köpa mig en barstol (och kunna justera datorskärmens och tangentbordets höjd).

Men annars fungerar min prototyp bra. Det är lättare att ha en paus och att vandra omkring i rummet, när man har ingen arbetsstol. Man kan lämna arbetsbordet så snabbt som möjligt, även springande, om man vill.

För en timme sedan började jag Google mera information om att arbeta i kontoret stående. Det är bra att sluta dagen genom att publicera några länkar om saken.

Stå och arbeta med din dator:
På engelska

Lateralaction.com: Stand by Your Computer (Your Health May Depend on It) Robert Vlach, en tjeckisk herr har redan gjort sina egna provar om att arbeta stående.

Canadian Centre for Occupational Health and Safety: Working in a standing postition Nästan allt du behöver veta för att börja arbeta stående på kontoret. Bra bilder. Även information om skorna och golvet.

Ucla Ergonomics: Sitting versus Standing Work. Både sittande och stående har sina för- och nackdelar. Idealt vore, om man kunde variera sina positioner och både sitta och stå när man arbetar.

På svenska:
Arbetsmiljöverket: Ordna en bra datormiljö och
Datorarbete.se: Kolla din datorarbetsplats Mer allmän information om ergonomifrågor när man arbetar sittande på kontoret

Det här var inlägg 22/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100© 2021 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik