Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri , Uusimmat

Monokulttuurisuuden kehittämistyöryhmä: kaupungit lakkautettava

“Erilaisuus synnyttää kateutta, häiriintymistä ja epämukavia tilanteita”, tänään mietintönsä jättänyt työryhmä kiteyttää ja vaatii myös maamme rajojen sulkemista, vaakunaeläimen vaihtamista ja koirien nimistön yhtenäistämistä.

ihmiset laahustavat sohjoisen kadun yli Helsingin Lasipalatsin liepeillä
Suuriin kaupunkeihin pyrkii Suomessakin kerääntymään ihmisiä, jotka pukeutuvat, käyttäytyvät ja mahdollisesti jopa ajattelevat eri tavalla kuin heidän naapurinsa.

“Suomalaiset eivät perinteisesti pidä siitä, että heidän naapurinsa näyttää erilaiselta, saa isompaa palkkaa, herää aamulla aikaisemmin tai myöhemmin, kannattaa väärää jääkiekkoseuraa, ajaa auton sijasta pyörällä tahi hymyilee julkisella paikalla”, työryhmän puheenjohtaja Pertti Yli-Kyrälä taustoittaa.

Monokulttuurisuus Suomessa ei ole itsestäänselvyys, ja siksi sen eteen on tehtävä töitä. Niinpä työryhmä on päätynyt esittämään pysyvän monokulttuurisuusviraston perustamista.

“Kun katsoo, miten vähän maailmassa lopulta on monokulttuurisia valtioita, on selvää, että monokulttuurisuuden toteutuminen vaatii aktiivisia toimenpiteitä vielä silloinkin kun tavoite on saavutettu”, toteaa Yli-Kyrälä ja piilottaa Kim Il-sungin muotokuvan vaivihkaa maton alle.

Kaupungistuminen
ongelmien ytimessä

Työryhmän mukaan homosaation ja muiden suomalaisuudelle vieraiden kulttuuri-ongelmien kuten empatian ytimessä on kaupungistuminen.

“Kaupunkeihin on aina muutettu ihan mistä sattuu. Milloin työn, milloin opiskelupaikan, miehen tai naisen takia ja ulkomailta astikin on tultu jo vuosisatoja”, Yli-Kyrälä kuvailee.

“Tästä on tuloksena kulttuurillinen sekamelska, jossa kukaan ei ole kotoisin mistään.”

“Itse tunnen helsinkiläispariskunnan, jonka tamperelaissyntyisen rouvan vanhemmat ovat kotoisin Kiteeltä ja Seinäjoelta. Turussa syntyneen miehen vanhemmat taas ovat kotoisin Ahvenanmaalta ja Sodankylästä. Kun tällaiselle pariskunnalle syntyy lapsi, mistä se voi tietää, onko se ihminen vai koira”, Yli-Kyrälä repii hiuksiaan.

“Mutta kun lakkautamme kaupungit, kaikki saavat mahdollisuuden palata sinne, mistä ovat tulleetkin.”

Työryhmän kohtaamista haasteista suurimpia onkin ollut sen selvittäminen, mitä tehdä niille kaupunkilaisille, jotka eivät tiedä, mihin palata.

“Esimerkiksi Matti Klinge, mihin hänet laitetaan?”

Ratkaisuksi työryhmä ehdottaa nykyisten lähiöiden käyttämistä eräänlaisina reservaatteina, joissa suomalaista kulttuuri-identiteettiään etsivät voivat elää siihen asti, että löytävät itselleen sopivimman asuinpaikan.

“Romaniväestön kohdalla joudumme kuitenkin turvautumaan pysyvämpiin poikkeusjärjestelyihin, koska viidensadan Suomessa vietetyn vuoden jälkeen on vaikea enää selvittää, mistä nämä ihmiset ovat tulleet. Silti joukko suurimmaksi osaksi edelleen selkeästi erottuu valtaväestöstä, mikä on kaikkia monokulttuurisuuden periaatteita vastaan.”

Maahanmuuton ongelmiin
puututaan raskaalla kädellä

Yksi työryhmän tavoitteista on holtittoman (yli tuhat ihmistä vuodessa, erivärisiä, eri uskontoa tunnustavia) maahanmuuton lopettaminen. Kaupunkien lakkauttamisen uskotaan merkittävästi vähentävän maahanpyrkijöiden määrää, mutta varmuuden vuoksi Suomen rajat on nyt tarkoitus sulkea kokonaan.

“Itse heräsin ongelman laajuuteen kuultuani uutisen, että nykyisten pakolaisvirtojen alle on lähes täysin hukkunut tieto siitä että, merkittävä osa Suomeen tulijoista on perinteisesti ollut paluumuuttajia. Koska erottuva ihonväri ja omituinen tapa ääntää sanoja eivät kaikkiin tartu pitkänkään ulkomaanoleskelun aikana, tämä joukkio sulautuu kantaväestöön täysin”, Yli-Kyrälä sanoo.

“Ja kuitenkin heistä valtaosa on omaksunut vieraita kulttuurivaikutteita, ja tätä kautta he ovat uhka suomalaiselle kulttuurille sekä käsitykselle suomalaisuuden ylivertaisuudesta”, Yli-Kyrälä jatkaa. “Toimenpiteet ovat siis välttämättömiä.”

“Ja rajat sulkemalla päästään myös Viron viinarallin ja Thaimaan seksiturismin aiheuttamista ongelmista.”

Tulevalle virastolle jää
vielä paljon työsarkaa

Työryhmä on luonut suuntaviivat monokulttuurisuuden edistämiseen, mutta työtä on vielä paljon. Monokulttuurisuusviraston tehtäväksi jää uuden monokulttuurisuuslainsäädännön muotoileminen. Monokulttuurisuutta uhkaavia käytäntöjä löytyy jokaisen ministeriön tontilta, joten työtä riittää vuosiksi.

“Esimerkiksi nimistömme on kohtuuttoman monimuotoinen, koska sen suhteen on tällä hetkellä käytännössä kaikki sallittua. Jatkossa nimet on valittava eduskunnan hyväksymistä nimilistoista. Ensivaiheessa listat tytöille ja pojille koostetaan perinteisistä suomalaisista nimistä, ja ajan myötä listoja karsitaan epätasa-arvoisen erilaisuuden asteittaiseksi poistamiseksi”, Yli-Kyrälä kertoo.

Koira on suden sukulainen, mutta arkistokuvamme koira ei liity tapaukseen.
Monokulttuurisuustyöryhmän mukaan koe-eläin totteli helposti nimeä Musti44879.

”Lemmikkieläinten ja kotieläinten nimistöä karsitaan tiukemmalla aikataululla, ei ole mitään syytä mahdollistaa koiralle muita nimiä kuin Musti tai Peni.”

“Tähän voidaan sitten liittää vaikkapa juokseva numero, jotta Mustit ja Penit kykenevät paremmin tottelemaan isäntiään tai emäntiään.”

Monokulttuurisuustyön tavoitteena on lisäksi yhdenmukaistaa mm. hiusten värit, kampaukset, ammatit, harrastukset, musiikkimaut, paikannimet, sauna-aika (lauantaisin kello 17.00), poliittiset kannat (kesk, kok tahi ps), nukkumaanmenoajat sekä säätila (puolipilvistä tai poutaa, illasta alkaen vesi- tai räntäsadetta).

Peruna ja riisi korvataan
perinteisemmillä antimilla

“Nykyaikainen suomalainen ruokavalio koostuu pelottavassa määrin tulokaslajeista, ja erilaiset epätasa-arvoiset ruokavaliorajoitteet vaikeuttavat laitoskeittiöiden toimintaa. Perunan korvaaminen nauriilla ja riisin korvaaminen ohralla ja speltillä tulevat varmasti herättämään laajaa ihastusta”, Yli-Kyrälä pohtii.

“Tähän liittyy toki myös huomattava riski eriävien mielipiteiden esittämisestä, mikä ei luonnollisestikaan kuulu suomalaiseen kulttuuriin. Työryhmä esittääkin virkamiehistölle monokulttuurisuuskoulutusta, jossa käydään läpi erilaisia tekniikoita ohjata keskustelua tavalla, jolla erimielisyys saadaan joko selitettyä samanmielisyydeksi tai muutosvastarinnaksi tai ohitettua kokonaan ilman, että muut havaitsevat tapahtunutta.”

Kaikkein kiireellisimpänä toimenpiteenään heti rajojen sulkemisen jälkeen ryhmä pitää Suomen vaakunan vaihtamista.

“Teettämämme selvityksen mukaan nykyvaakunamme leijona on selkeästi afrikkalaista alkuperää”, Yli-Kyrälä arvioi.

Teksti: Esteri Kettunen, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.