Press "Enter" to skip to content

Dags att öva sin svenska genom att blogga

Jag är Nyhetscirkus chefredaktör och den här är min blogg. Jag existerar. Här bor jag i Finland. Ville bara säga det, för att det inte är så vanligt att man skriver satir på nätet och änvänder sitt riktigt namn.

Jag existerar och övar min svenska. Inlägg nr 1/100.

Vilket ger mig några problem. Jag menar det där jag har redan skrivit.

Skriver man komma (,) (är det komma på svenska?) före expressionen “för att”? Säger man att någon “använder sitt riktigt namn” eller borde man säga “skriver satir med sitt eget namn”? Kanske är det båttre så. Ser bättre ut så.

Okej, det här var allt för i dag. Ni kan ju se, att fast mitt namn ser svensk ut, är svenska inte mitt modersmål.

Och igen, jag tror att mitt finska sätt att skriva komma är inte det svenska sättet att skriva komma.

I morgon skriver jag mera, om jag har tid och lust. Kanske ska jag även senare berätta varför försöker jag skriva satir på svenska. Eller inte.

Inlägg 1/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #Blogg100

Joddå! Inspiration för att börja min övning har jag fått från de här artiklar:
SVT 22.1.2013: Studenterna kan inte svenska
Bisonblogg 23.1.2013: Vi som är med i #Blogg100

One Comment

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.