Nordens mest dynamiskt stillastående satirsajt publicerar satir även på svenska (beta version)

Dags att öva sin svenska genom att blogga

23.01.2013 15:22 Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Jag är Nyhetscirkus chefredaktör och den här är min blogg. Jag existerar. Här bor jag i Finland. Ville bara säga det, för att det inte är så vanligt att man skriver satir på nätet och änvänder sitt riktigt namn.

Jag existerar och övar min svenska. Inlägg nr 1/100.

Vilket ger mig några problem. Jag menar det där jag har redan skrivit.

Skriver man komma (,) (är det komma på svenska?) före expressionen “för att”? Säger man att någon “använder sitt riktigt namn” eller borde man säga “skriver satir med sitt eget namn”? Kanske är det båttre så. Ser bättre ut så.

Okej, det här var allt för i dag. Ni kan ju se, att fast mitt namn ser svensk ut, är svenska inte mitt modersmål.

Och igen, jag tror att mitt finska sätt att skriva komma är inte det svenska sättet att skriva komma.

I morgon skriver jag mera, om jag har tid och lust. Kanske ska jag även senare berätta varför försöker jag skriva satir på svenska. Eller inte.

Inlägg 1/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #Blogg100

Joddå! Inspiration för att börja min övning har jag fått från de här artiklar:
SVT 22.1.2013: Studenterna kan inte svenska
Bisonblogg 23.1.2013: Vi som är med i #Blogg100

Taggar:, ,

Kolla alla taggar: #blogg100 alkohol arbete och arbetslöshet bebisar bilar bloggare bostadsbrist bröster media cykelvägar datorer ekonomi Epa-traktor ergonomi eurozon facebook fastigheter framtiden gamla tidningar glädje Google grammatik guggenheim gångbanor hemligheter infografik Internet Jag övar min svenska jordbruk katter klimatförändring kommunalval 2012 korv krig och fred kriminalromaner Kung-Kong köksmaskiner mat mc media melankoli min blogg mobiltelefoner män och kvinnor mänskligheten nationalekonomi Nord Korea nutidskonst pengar politik (Finland) presidentval 2012 På bio resor Ryssland samhället skolan skolket snus sopor sparande sparkstötting studentliv teknik TV Twitter undersökningar uppfinningar Utbildning utrikes Vintertiden hej hej! vårtecken Ystad yttrandefrihet

En kommentar »

  1. Har lärt mig nånting. Tror att det är bättre att säga kommatecken än komma.

    http://www.skiljetecken.se/kommatecken.php