Press "Enter" to skip to content

Kotimaa, Politiikka , Uusimmat

Mies arvioi asioineensa kunnan kanssa

Pirkanmaalainen mies arvelee asioineensa kotikuntansa kanssa. Mies ei tosin muista kotikuntansa nimeä, koska asioinnista on kulunut useita vuosia.

“Kahdeksan vuotta sitten anoin lapselle päivähoitopaikkaa ja jouduin ottamaan yhteyttä päivähoitotoimistoon, eiks se ole kunnan hommeleita semmoinen toimisto”, Tampereella sijaitsevalta työpaikaltaan tavoittamamme Veli-Pekka Korpinen toteaa.

Arkistokuvassamme esiintyvä Lumijoen kunnantalo päässee pian yhdeksi oululaisen muutosjohtamisen toimipisteeksi.

“Soitin silloin puhelimella vai olisinkohan käyttänyt nettiä.”

Korpisen mukaan hän on eräässä lupa-asiassa lähettänyt kunnanvirastoon myös yhden lomakeen 1990-luvun loppupuolella.

“Kyllä tässä raivo nousee, jos asiainhoitoa aletaan vaikeuttaa turhilla kuntaliitoksilla”, Korpinen murisee ja kiirehtii työpaikaltaan tamperelaiseen markettiin ruokaostoksille.

Mustasaari järjestänee suruliputuksen

Yksi kuntauudistuksen häviäjistä olisi Mustasaari (Korsholm), joka liitettäisiin Vaasaan. Tähän asti suurin osa kunnan asukkaista on käynyt Vaasassa töissä ja maksanut veronsa Mustasaareen.

“Fan, fan, fan”, arvioi Mustasaaren (Korsholm) kunnallisverotuksen kehittämisosaston johtava apulaiskulutuspäällikkö Jon Blund (r) ja kiiruhtaa organisoimaan tänään puolen päivän tietämillä järjestettävää suruliputusta.

Mustasaaressa on noin 19000 asukasta, joista läes 70 prosenttia puhuu äidinkielenään ruotsia. Kunnanvaltuuston 43 paikasta 32 on RKP:llä.

Vantaalla lähes pidäkkeetöntä riemua

Vantaalla riemuitsevat väkijoukot ryntäsivät kaduille heti uudesta kuntaliitossuunnitelmasta kuultuaan. Asuntovelkaisia innosti erityisesti 1970-luvun elementtikerrostalohuoneistojen tuleva hintakehitys.

Esimerkiksi Landbossa entisessä Sipoossa sijaitsevien vastaavanlaatuisten vanhojen valmisomakotitalojen hintapyynnöt nousivat parissa vuodessa lähes 30 prosenttia, kun alue pääsi osaksi Helsinkiä.

Myös useat Vantaan johtavat virkamiehet heittelivät eilen vaivihkaa kärrynpyöriä toimistojensa käytävillä.

“Saatan saada jopa viideksi vuodeksi muutos- tai aluekehitysjohtajan tittelin! Pääsen näköalapaikalle lähes täysin vailla vastuuta”, kertomansa mukaan turvallisuussyistä nimettömänä pysyttelevä Vantaan kaupungin työntekijä arvioi.

Kunnallishallinnon rakenneryhmä luovutti “Elinvoimainen kunta- ja palvelurakenne ja muita vaikeaselkoisia kapulakielisiä termejä” -selvityksen hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkuselle (kok) keskiviikkona.

Muita nettipläjäyksiä aiheesta ja sen vierestä:
AL 9.2.2012: Kuohunta armeija- ja kuntauudistuksesta jatkuu – välikysymyksiä luvassa
AL 8.2.2012: Kohuehdotus: Katso kartasta, missä kunnassa kohta asut
Nokian Uutiset 8.2.2012: Esitys: Tampere, Nokia ja 5 muuta yhteen
Yle 8.2.2012: Ouluun Suomen suurin kuntaliitos
HS 8.2.2012: Kunnat yhdistetään yli maakuntarajojen – katso kartta
Vantaan Sanomat 8.2.2012: Virkkusen työryhmä liittäisi Vantaan Helsinkiin ja naapurikuntiin
Kainuun Sanomat 8.2.2012: Itä-Vaala suur-Kajaaniin
Länsi-Savo 8.2.2012: Etelä-Savoon kolme kuntaa
Lapin Kansa 8.2.2012. Kilpailu: Keksi Lapin jättikunnille nimet, Enonkolari?
Mustasaaren kunta: Asu keskustassa

Lopuksi urheilua:
Demari 9.2.2012: Kuntapallo otettava paikalliseen räpylään
Vbl 9.2.2012: Bomben som är en boll

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.