Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Kulttuuri

Saunoja loukkaantui vakavasti Porissa

Paikkakuntalainen mies pahoitti mielensä Porin maauimalan saunassa, kun sen lämpötila ei jatkuvasta löylynheitosta huolimatta noussut kolmeensataan asteeseen.

Kuvassamme esiintyvä Porin raatihuone sijaitsee Porin maauimalan tapaan Porin kaupungissa.

Päivittäin maauimalassa asioiva mies kaatoi kiukaalle vettä viidentoista sekunnin välein puolen tunnin ajan. Tilannetta pahensivat muutamat sivulliset, jotka arvostelivat miehen toimia.

“Missä on suvaitsevaisuus?”, hämmästelee Ylermi Alisentalo, joka riensi ensimmäisenä auttamaan liian vähäisen löylynheiton uuvuttamaa miestä.

Alisentalo kantoi saunaan muovikassilla vettä, jotta löylyä saatiin lisää. Lämpötila ei silti juurikaan noussut yli 80 asteen.

“Sauna on liian matala. Joudun aina seisomaan ylimmällä portaalla, koska sen yläpuolella ei enää ole porrasta, johon voisin asettautua”, Alisenoja kertoo.

Saunan kylmyys on puhuttanut Porissa jo pitkään. Tilannetta ei ole edistänyt kaupungin kanta, jonka mukaan löylynheitto on kielletty. Tämän vuoksi monet miehet joutuvat ämpärin ja kauhan puuttuessa raahaamaan saunaan vettä Ylermi Alisentalon tapaan esimerkiksi muovikasseilla.

Porin maauimala rakennettiin vuonna 1957. Kiinteistö ja 98 prosenttia sen saunojista on museoviraston suojeluksessa. Kuluvan talven avantouintikaudella uimala on avoinna kolmena päivänä viikossa. Allasveden lämpötila on 3-5 astetta.

Porilaisten miesten kotikaupunkinsa maauimalassa kohtaamiin ongelmiin kiinnitti ensimmäisenä huomiota Satakunnan Kansa.

Nyt puhuvat vääryyttä kärsineet:
SK 19.1.2012: Löylynlyöjät puolustautuvat
SK 10.6.2011: Ota kantaa: Onko shortseissa uimisesta haittaa

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.