Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Kruunaa pääsiäisateriasi kärpässienillä – katso kuvat

Oletko aina haaveillut, että perheesi istahtaisi pääsiäisaterialla kärpässienitarjottimen ääreen? Uutissirkuksen piinaviikon ruokavinkki antaa tarkemmat ohjeet.

Kärpässienitarjotin on päässyt unohtumaan suomalaisesta pääsiäispöydästä. (Klikkaa kuvaa, niin näet tarjoiluehdotuksemme isompana annoksena.)

Kärpässienitarjotin on helppo ja joutuisa mutta nykyaikoina turhan väheksytty alkupala. Vielä 1960-luvun lopulla sen valmistaminen kuului kenen tahansa perheenemännän tai -isännän perustaitoihin.

Vuosikymmenten varrella muuttuneet ravitsemussuositukset lienevät vieneet kärpässienitarjottimen pois muodista, mutta nykyään sen aineksista ei kohtuullisesti käytettynä määritellä olevan terveydelle merkittävämpää haittaa.

Kärpässienitarjottimen valmistamiseen tarvitset laakean astian, keräsalaattia, kurkkuja, tomaatteja ja kananmunia.

Keitä munat koviksi eli aseta ne kiehuvaan veteen 6-9 minuutin ajaksi. Levitä revitty salaatti ja kurkunpalat kerrokseksi astian pohjalle. Kuori keittämäsi kananmunat. Leikkaa niiden yläpäästä pieni siivu pois siten, että munan pää jää tasaiseksi.

Halkaise tomaatit. Tee salaattikerrokseen koloja ja aseta munat pystyyn. Laita tomaatinpuolikkaat munien päälle.

Munista viiltämäsi valkuaissiivut voit leikellä pieniksi paloiksi. Ripottele palaset tomaattien päälle. Ja katsohan vain: sinulla on valmiina kaunis kärpässienitarjotin, joka sopii pääsiäispöydän alkuruoaksi. Perheesi tulee yllättymään! Hyvää ruokahalua!

Lainopillinen huomautus:
Oikeat kärpässienet voivat olla tappavia. Kananmuniin, salaattiin tai kurkkuun voi tukehtua. Veitsi saattaa olla hengenvaarallinen. Silmään osuessaan haarukka voi viedä näkökyvyn. Kattilassa keitetty tulikuuma vesi aiheuttaa kaatuessaan palovammoja. Tuolilta putoaminen voi rampauttaa pysyvästi.

Talosi voi sortua kesken aterian. Kuusitoista kertaa planeettamme kokoinen taivaankappale voi törmätä maapalloon milloin tahansa. Kysy tarkempia tietoja näistä aihepiireistä omasta vakuutusyhtiöstäsi, mutta huomaa, että kananmunien sisältämä kolesteroli ei nykynäkemysten mukaan kohtuullisessa määrin nautittuna vie henkeäsi aterioinnin kestäessä.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.