Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Epidemia laajenee: Jo näin monella eduskunnassa on islamofobia

Eduskunnassa on todettu jo 94 islamofobiatapausta. Tapauksia tuli ilmi 53 lisää sen jälkeen, kun eduskunta äänesti islamofobisen ministerin luottamuksesta varhain keskiviikkoiltapäivänä.

eduskuntatalo hailakassa iltavalossa
Vaikka eduskuntatalo on eristetty muusta yhteiskunnasta paksuilla kiviseinillä, islamofobia on levinnyt myös rakennuksen ulkopuolelle.

Äänestykseen päädyttiin, kun oppositiopuolue vihreät esitti vasemmistoliiton tuella islamofobiselle ministerille epäluottamusta.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu oli aiemmin arvioinut, että sisäministeriön poliittinen johto pyrki ohjeistamaan kristittyjen pakolaisten suosimista muslimimaista tulevien kustannuksella ja rikkoi teollaan perustuslakia ja yhdenvertaisuuslakia.

Islamofobia alkoi levitä eduskunnassa voimakkaasti vuoden 2011 vaalien jälkeen. Tuolloin se levisi pisaratartuntana puolueen sisällä. Se voimistui vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana, heikkeni koronapandemian edetessä 2020-luvun alussa ja ryhtyi jälleen leviämään Petteri Orpon (kok) muodostettua hallituksen kesäkuussa 2023.

Tuoreimmat tartuntaluvut Uutissirkus laski tämänpäiväisen epäluottamuslauseäänestyksen tuloksista. Hallituspuolueiden jäsenistä 16 oli poissa, joten heidän tartunnoistaan ei tässä vaiheessa ole tietoa.

Pääministeri Petteri Orpon (kok) mukaan hallitusohjelma on kuitenkin hyvä ja siitä pidetään kiinni vaikka vähän perustuslailla välillä pyyhittäisiinkin ministerien takapuolia. Hallitusneuvotteluissa toissa vuonna sovittiin työnjaosta, jossa kokoomus saa tuhota julkisen terveydenhuollon ja islamofobinen puolue hoitaa maahanmuuton ja siinä sivussa poliisitoimen.

Islamofobinen ministeri ja islamofobinen puolue haluaisivat nimensä julkisuuteen.

Uutissirkus seuraa tilannetta hetki hetkeltä tai jotain.

Lue Uutissirkuksesta myös:
3.8.2011: Islamofoobikko anoo valtiolta korvauksia

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2025 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.

For our international audience: We are not afraid of the following terms:
activism, activists, advocacy, advocate, advocates, barrier, barriers, biased, biased toward, biases, biases towards, bipoc, black and latinx, community diversity, community equity, cultural differences, cultural heritage, culturally responsive, disabilities, disability, discriminated, discrimination, discriminatory, diverse backgrounds, diverse communities, diverse community, diverse group, diverse groups, diversified, diversify, diversifying, diversity and inclusion, diversity equity, enhance the diversity, enhancing diversity, equal opportunity, equality, equitable, equity, ethnicity, excluded, female, females, fostering inclusivity, gender, gender diversity, genders, hate speech, hispanic minority, historically, implicit bias, implicit biases, inclusion, inclusive, inclusiveness, inclusivity, increase diversity, increase the diversity, indigenous community, inequalities, inequality, inequitable, inequities, institutional, lgbt, marginalize, marginalized, minorities, minority, multicultural, polarization, political, prejudice, privileges, promoting diversity, race and ethnicity, racial, racial diversity, racial inequality, racial justice, racially, racism, sense of belonging, sexual preferences, social justice, sociocultural, socioeconomic, status, stereotypes, systemic, trauma, under appreciated, under represented, under served, underrepresentation, underrepresented, underserved, undervalued, victim, women, women and underrepresented.