Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Onko Pisa-turismi sinun tai läheisesi ongelma?

Mikäli vierailutat omaa Pisa-turistiryhmääsi vähintään kahdessa vanhempainillassa, se ei useimmiten saavu koulullesi toista kertaa.

Helsingin kaupungin opetusvirasto on pyrkinyt vähentämään Pisa-turismista kouluille aiheutuvia haittoja. Esimerkiksi tämä arkistokuvamme Käpylän ala-asteen Kumpulan toimipiste on purettu kokonaan.

Suomalaiset virkamiehet ovat ryhtyneet suitsimaan jatkuvasti paisuvaa Pisa-turismia. Näppärimmäksi keinoksi on havaittu koulumatkailijoiden tutustuttaminen oppilaiden vanhempiin ja kunnan virkamiehiin.

Yläpöljän alakoulussa turisteista on päästy lähes kokonaan eroon sen jälkeen, kun kaksi matkailijaryhmää vietiin koulun vanhempainiltaan.

Useimmat palaavat jo yhden vanhempainillan jälkeen

“Vanhempainillassa suomalaisista Pisa-tutkimustuloksista seonnut matkailija joutuu kohtaamaan sen arjen, jota hän ei tavanomaisessa opetustilanteessa näe”, johtava apulaiskonsultti Eeropekka Pekkala Cheatingu Consultingista kiteyttää.

Cheatingu Consulting on tehnyt selvitystyötä kouluvierailujen järkeistämisestä viime kesäkuusta lähtien.

“Jos Pisa-turisti vielä kahden vanhempainillan jälkeen haluaa tutkia suomalaista koulutyötä, se ilo hänelle suotakoon. Useimmat ovat kuitenkin valmiit palaamaan kotimaahansa tuon kokemuksen jälkeen.”

Pisa-turistien katkeamaton virta on häirinnyt koulu- ja opetusvirastotyötä elokuun puolivälistä lähtien.

“Tässäkin kuussa olen jo joutunut olemaan työpaikallani kolmena peräkkäisenä aamuna, koska minun on pitänyt esitellä suomalaista koulujärjestelmää ulkomaalaisille vieraillemme”, nimettömänä pysyttelevä Helsingin kaupungin opetusviraston virkamies toteaa.

Liikenne kärsii Pisa-turismista

Pisa-turismista on koitunut vakavaa häiriötä liikenteelle. Erityisestä yläkoulujen liepeillä parveilevat matkailijat ovat taipuvaisia kuvittelemaan, että henkilöautot väistäisivät suojatielle astuvaa ihmistä.

Eri puolilta maata on raportoitu lukuisia tapauksia, joissa autoilija on joutunut painamaan jarrua ja jopa pysäyttämään kulkuneuvonsa suojatietä ylittävän jalankulkijan vuoksi.

Älä kuuntele Uutissirkuksen suurta teemamatkailulähetystä Yle areenasta, koska ohjelmatallenne ei enää ole siellä.

Ohjelmassa myös näyte Esko Ahon ohjaamasta Nokian N8-mainoselokuvasta, vierailu suomalaiseen oikeussaliin sekä paljastuksia Helsinkiin valmistuvan musiikkitalon ohjelmistosta.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.