Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Kansalainen varautui väärin – Hallitus tuomitsee jyrkästi

Ostarilla haastattelemamme kansalainen on varautunut sekä julkisten palvelujen että omien tulojensa romahtamiseen mutta ei lainkaan sotaan. Hallituksen mukaan kansalainen on väärässä.

Varusmies nukkuu panssariajoneuvon konepellillä
Arkistokuvastamme käy ilmi, että jopa jotkut varusmiehet ja etenkin reserviläiset varautuvat liian vähän. Kohtaamamme kansalaiset näkevät asian toisin.

“Valtiojohtomme osoittama aggressio meitä heikommassa asemassa olevia kohtaan on ensisijainen uhkatekijä ja tilannekuvan elementti. Henkilökohtaiset talousnäkymäni ovat synkemmät kuin koskaan 1960-luvun jälkeen”, kertoo työtön pitkäaikaissairas, virallisesti työkykyinen mutta todellisuudessa työkyvytön Vilhelmi.

“Tällaisina aikoina pitää varautua tulojen ja julkisten palvelujen romahtamiseen”, hän jatkaa.

Miten varaudutte?

“Kerään käteistä sukanvarteen. Pankkitilillä pidän korkeintaan satasen, etten menetä loppujakin moneen kertaan leikatuista tuista liian varallisuuden vuoksi.”

Samalta ostarilta tavoittamamme turvapaikanhakija Muhammed varautuu häipymään maan alle.

“Hallitusohjelma, Migrin toiminta ja nykyinen suhtautuminen turvapaikanhakijoihin pelottavat.”

Nimettömänä pysyttelevä nainen puolestaan kertoo hiljattain varautuneensa väkivaltaisen exän uhkaan ostamalla saksanpaimenkoiran.

“Varo ex, meillä asuu Rex”, hän kiteyttää varautumisstrategiansa.

Asentaja-koneistaja Martti varautuu tuleviin työtaisteluihin.

“Potkulakia ja muuta kyykyttämistä tullaan vastustamaan viimeiseen hengenvetoon.”

Leipäjonossa kolmatta tuntia seisovan Tuijan varautumissuunnitelma on haastattelukierroksen synkin.

“Eläkeläisenä varaudun näkemään nälkää, jos ja kun hallituksen leikkaussuunnitelmat toteutuvat.”

Hallitus ja
asiantuntijat
toista mieltä

Huoltovarmuuskeskuksen hengityssuojain- ja kansanvalistusosaston johtaja Aki Kaunisharju on vähällä tukehtua kotivaraan.

“Eivät ihmiset voi olla niin ymmärtämättömiä, että käsitys varautumisesta olisi tuollaista”, hän puuskahtaa.

Hallituksen (EK) vastine haastattelutuloksiin on kiivas.

“Ei voi olla niin, että neljä haastateltavaa viidestä syyttää hallitusta uhkakuvista eikä edes mainitse sotilaallista uhkaa”, jyrisee valtioneuvoston maanpuolustusbudjetointi- ja militarisointiosaston tiedottaja Asla Kaunisto.

“Varautuminen on yhteispeliä, eikä sitä edistetä syyttelemällä ketään. Köyhyys ja muut henkilökohtaiset ikävyydet ovat kunkin yksilön oma valinta.”

Uutissirkus muistuttaa kaikesta kohusta huolimatta kriiseihin ja odottamattomiin tapahtumiin varautumisen merkityksestä.

“Paras pitää kärki kädessä ja seurata kriittisesti mitä maailmalla tapahtuu ja toimia sen mukaan”, neuvoo Uutissirkuksen kovapanosammunta- ja hysteria-asiantuntija Uolevi Ahonen, joka tupsahti itähelsinkiläiselle ostarille keskiviikkona, eli kansallisena varautumispäivänä, täysin varautumattomana kansalaisen kommentteihin.

“Itse en kuitenkaan laskisi alleni lööppien pelotellessa sotauutisilla.”

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 16.1.2024: Pekka Toveri julkivuodetusta sotaskenaariosta: Venäjällä ei ole kykyä haastaa Natoa vuonna 2025

Teksti: Keijo Kettu, maakuntakirjeenvaihtaja, juoksuhauta

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.