Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Espalle tulee autoja

Helsingin Esplanadilla voi ensi kesänä ihastella autoja pitkän tauon jälkeen. Edellisen kerran autoja Esplanadin ympäristössä nähtiin noin sadasosasekunti sitten.

keväisellä Espalla pysäköinti kielletty -merkin taakse pysäköity auto
Esplanadin hyötykäyttö on jo entuudestaan tuttua monille autoilijoille.

Kaupunki sulkee Etelä- ja Pohjoisesplanadilta kokeiluluonteisesti yhden kaistan ensi kesästä alkaen. Kaistojen poistuessa käytöstä Esplanadeille tulee runsaasti uutta pysäköintitilaa henkilö- ja jakeluautoille, takseille sekä asiointiliikenteelle.

”Esplanadeille voi sompailla kesäkukkien ja kääpiöpalmujen sekaan milteinpä miten suurella moottoriajoneuvolla tahansa”, arvioi Uutissirkuksen jalankulku- ja tööttäilyasiantuntija Uolevi Ahonen.

Myös Hotelli Kämpin edessä Kluuvikadulla edestakaisin ajellut taksiautoilija Esmo Mäkinen on tyytyväinen kaupungin suunnitelmiin.

”Vihdoinkin lisää tilaa matkustajien ottamiseen ja jättämiseen. Kluuvikadun pihakatualueella maleksii usein sellainen määrä kävelijöitä, että sekaan on melkein yhtä vaikeaa sopia kuin Aleksin kummallekaan jalkakäytävälle.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan sekä poliisi että pysäköinninvalvojat ovat sitoutuneet tarkkailemaan Esplanadin seudun pysäköintiä ja jakeluliikennettä samaan tapaan kuin Isolla-Roballa tai Mikonkadun jalankulkuvyöhykkeellä eli mahdollisimman harvoin jos silloinkaan.

”He saavat ilman muuta laputtaa autoni. 80 euron virhemaksullahan minä parkkeeraan ihan minne haluan”, kiteyttää Taka-Espoon henkilöautoilijain puheenjohtaja Tarmo Pärnänen, joka hoitaa kaikki asiansa Helsingin keskustassa, jottei se näivety.

Lue Uutissirkuksesta myös:
16.11.2022: Helsinki töytäisi autoilijaa

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 21.3.2023: Espalle tulee palmuja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.