Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Helsinki töytäisi autoilijaa

Espoon Hevonkuusistossa asuva mies loukkaantui vakavasti Helsingissä eilen iltapäivällä sattuneessa päätöksenteossa.

autoja ja ihmisiä talvisella Pohjois-Esplanadilla
Kaupunkiympäristölautakunnassa tapahtunut päätös johtaa Esplanadin ajokaistojen kokeiluluonteiseen vähentämiseen ja pysäköintipaikkojen poistamiseen.

Jalankulkua kritiikittömästi suosiva päätös rampautti espoolaisen Pertti Makkolan kaasujalan polvesta alaspäin.

”Kierroslukumittarini lerpahti heti, koska jalka ei ole täysissä voimissaan”, Makkola kertoo puhelimitse Uutissirkukselle ja striimaa kännykällä kiihdytystään Helsingin Kauppatorin liikennevaloista kohti Fabianinkatua.

Striimistä toimittajamme havaitsee, kuinka auton kierroslukumittari ei edes kakkosvaihteella nouse yli kuudentuhannen.

”Yleensä kohta liikennevalojen jälkeen se näyttää 7500 rpm”, Makkola lisää.

Vauriot näkyvät viiveellä

Lautakunnan päätöksen kaikki vaikutukset eivät Makkolan henkilääkärin Mikko-Antti Korhosen mukaan ole vielä näkyvillä.

”Trauma-alue ei rajoitu yksin Makkolan kaasujalkaan, vaan se saattaa laajentua lukuisten Espoossa, Kirkkonummella, Sipoossa, Tuusulassa, Nurmijärvellä ja Taka-Vantaalla asuvien henkilöiden raajoihin ja jopa aivoihin”, henkilöautostaan Bulevardilta tavoitettu Korhonen sanoo.

”Puhumattakaan kantakaupungin yrityksistä, jotka kaikki menevät nyt konkurssiin. Ajokaistojen vähentäminen Esplanadilla johtaa vääjäämättä Helsingin, pääkaupunkiseudun ja koko Suomen täydelliseen tuhoutumiseen.”

Makkola korostaa, että kokeilu olisi pitänyt tehdä osana laajempaa liikennejärjestelmäsuunnitelmaa.

”Voisin hyväksyä osan Esplanadin jalankulkijoista, jos kadun alle rakennettaisiin tunneli, jota myöten pääsen joutuisasti Espooseen.”

Teksti: Mikko Lievetsalo, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.