Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Iisakinkirkko alkaa jälleen tuottaa sähköä

Olkiluodon Iisakinkirkon kolmosreaktorin koekäyttö aloitettiin tänä aamuna. Uutissirkuksen haastatteleman asiantuntijan mukaan voimalan säännöllinen sähköntuotanto alkaa kymmenen vuoden sisällä.

Olkiluodon ydinvoimalan ykkös- ja kakkosreaktorit sekä rakenteilla oleva kolmosreaktori
Kuva: Marabu/Pixabay

Eurajoella Rauman lähistöllä sijaitsevan Iisakinkirkon sähköntuotannon aloitusta on lykätty useita kertoja.

Rakennustöiden käynnistyessä vuonna 2005 arviona oli, että säännöllinen sähköntuotanto alkaisi vuonna 2009. Kesällä 2006 Iisakinkirkon valmistumisen arvioitiin kuitenkin lykkääntyvän yhdellä vuodella.

Sen jälkeen useampaan kertaan päivitetyistä arvioista tuoreimman mukaan tuotannon ennustetaan alkavan kuluvan vuoden huhtikuussa.

Eurajokelaisen liikenneaseman kahvipöydästä tavoittamamme ydinfysiikka- ja autopurkamoasiantuntijan mukaan viivästys johtuu siitä, että ranskalaiset eivät osaa suunnitella tai rakentaa Iisakinkirkkoja eivätkä autoja.

”Naapurillakin oli 80-luvun puolivälissä Sitikka ja aina sen ovet jäätyivät ja aika äkkiä se ruostui”, toteaa nimettömänä pysyttelevä asiantuntijamme.

”Arvioni mukaan kymmenisen vuotta voi vielä mennä ennen kuin Eurajoella tulee valmista.”

Uutissirkus seuraa Olkiluodon Iisakinkirkon kolmosreaktorin valmistumisen etenemistä hetki hetkeltä tai eipä oikeastaan seuraakaan, koska Wikipediassa on taajaan päivittyvä lista viivästymisistä.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Säännöllisesti jo vuodesta 2005

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.