Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Mies yllättyi: ”En joutunutkaan vaihtamaan sukupuoltani asepalveluksen välttämiseksi”

Nuori mies oli jo pitkään suunnitellut sukupuolensa korjaamista armeijan välttämiseksi, kun hän yhtäkkiä sai tietoa toisenlaisista vaihtoehdoista.

Nais- ja mieshahmot samaan tyyliin kuin vessanoven kilvissä, mieshahmolla rynnäkkökivääri
Kuva: Clker-Free-Vector-Images/Pixabay

Tapaus sattui eilisiltapäivänä, kun vantaalainen Miro-Matti Virtanen, 18, ryhtyi tekemään puhelimellaan hakuja aiheesta ’armeijan käymättä jättäminen’.

”Yllätykseni oli suuri, kun TikTokista havaitsin, että voin jo nyt joko kieltäytyä armeijasta kokonaan tai mennä sen sijasta siviilipalvelukseen”, mies kertoo.

”Jopa jo melkein sata vuotta on Suomessa voinut alkaa sivariksi.”

Miro-Matin löytämien tietojen mukaan totaalikieltäytyjän vapausrangaistus on nykyään 173 päivää, ja sen voi suorittaa avovankilassa tai jalkapantarangaistuksena omassa kodissa. Siviilipalvelus taas kestää 374 vuorokautta.

”Aika pieni hinta siitä, ettei tarvitse ruveta naiseksi.”

Lisäksi Miro-Matti sai hakukonetta käytellessään selville, että jopa jotkut nykyiset kansanedustajat ovat onnistuneet välttämään armeijan sukupuoltaan vaihtamatta.

”Siis eduskunnasta löytyy sivareita! Kuuluvat kai siihen porukkaan, joka ei mitenkään kykene kuvittelemaan, että toisen ihmisen tappaminen olisi oikein ja välttämätöntä.”

Miro-Matin lähipiiristä erityisesti hänen tyttöystävänsä Milla, 19, ilahtui nyt löytyneistä tiedoista suunnattomasti.

”Ei se oikein kiva olisi ollut, jos Miro-Matista olisikin tullut nainen, vaikka toisaalta eikö se silloin olisi ruvennut pissaamaan istuen, mikä kyllä helpottaisi suuresti meidän kämpän vessan siivoamista.”

Teksti: Mikko Lievetsalo, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi viimeistään 14.1.2023 kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.