Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Kissa-aiheisessa keskusteluryhmässä ei solvattu ketään lähes kahteen tuntiin

Kissamme-someryhmän ylläpitäjä hämmentyi tiistaiaamuna, kun ryhmän kirjoittelu alkoi yhtäkkiä edetä täysin vailla loukkaavia viestejä.

lähes kokonaan musta kissa nautiskelee olostaan läppärin näppäimistön päällä
Kuva: Gerhild Klinkow / Pixabay

”Reagoimme tilanteeseen sen jatkuttua yhdeksän minuutin ajan. Mobilisoimme moderaattorivoimamme”, kertoo ylläpitäjä, joka antaa haastattelun kotikeittiönsä ruokapöydän ääressä anonyymisti paperipussi päässään.

”Moderaattorimme alkoivat välittömästi julkaista provosoivia
keskustelunavauksia, kuten ’Marketin kissanruoka oli alennuksessa, joten ostin sitä eläinkaupan purkkiruokien sijasta’. Vailla tulosta”, haastateltavamme huokaa.

Kukaan ryhmän moderaattoreista ei ole aiemmin kokenut vastaavaa. Pisin yhtäjaksoinen tauko asiattomien kommenttien välillä on kestänyt seitsemän minuuttia ja kaksi sekuntia. Nyt poikkeustila jatkui lähes kahden tunnin ajan.

”Uskon tapahtuneen heijastavan suurempaa ilmiötä, johon meillä on vastuu reagoida”, toteaa yksi moderaattoreista. Hän osallistuu haastatteluun ylläpitäjän keittiön kukallisen ikkunaverhon taakse piiloutuneena.

”Kyllä kissa täytyy nyt nostaa pöydälle”, vahvistaa Kissamme-ryhmän ylläpitäjä.

Hän nostaa ruokapöydälle 9-vuotiaan Miirun, jota ei ole luovutettu uuteen kotiin liian nuorena eikä pidetty emon lähellä liian pitkään, jonka ei tarvitse tylsistyä talon ainoana kissana eikä sietää kissakumppanin aikaansaamaa stressiä ja jonka rotua ei ole jalostettu, mutta joka ei ole mikään navetan ylisiltä poimittu kapinen kolli.

Miiru tassuttelee pöydällä toimittajamme eteen ja huiskaisee tämän muistiinpanovälineet hännällään lattialle.

Tuore pentukuva palautti
keskustelun raiteilleen

Tiistaiaamun poikkeustilanne päättyi, kun ryhmään saapui kello 10.12 syrjäveteläisen Irjan viesti.

Irja lähetti valokuvan harmaaraidallisesta kotikissastaan, joka oli edellisenä päivänä saanut kolme pentua. Tämän hymiöin ja sydämenkuvin varustetun valokuvan ansiosta keskusteluryhmän kommentointikulttuuri palautui ennalleen.

Minuuttia myöhemmin kuvan alle ilmestyi kommentti ”taidat tukea pentutehtailua vitun urpo”, jota seurasivat klo 10.14 saapunut vastaus ”olet Irja vastuuton paska ja rumakin vielä” sekä klo 10.15 seurannut kommentti ”peesaan ja lapseski pitäs huostaa ottaa !”

Kissamme-ryhmän ylläpitäjä ja moderaattorit ovat luvanneet laatia tiistaiaamun tapahtumista sekunti sekunnilta etenevän selonteon. Selostus hyväksytetään ennen julkaisemista kaikkien alojen asiantuntijoilla, joita Kissamme-ryhmän jäsenistöön lukeutuu runsaasti.

Teksti: Silvia Häntälä, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.