Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla uusi käytäntö: Kaikki juhlijat testataan

Testi on tarkoitettu lähinnä julkisissa viroissa ja luottamustehtävissä toimiville, mutta sitä suositellaan myös yksityisen ja kolmannen sektorin vaikuttajille.

Suomen lippu liehuu kelopuun katveessa
Tänä vuonna 1300 kansalaista on saanut kutsun linnan juhliin. Turvallisuusnäkökohdat ovat järjestelyissä keskeisellä sijalla.

”Voi tapahtua niinkin, että illan edetessä henkilö ei muista laskea nauttimaansa boolimäärää ja koska boolin tuoteseloste ei ole valtiosalaisuuksien suojelemiseksi näkösällä, niin kokenutkin partyviihtyjä saattaa tietämättään olla jonkinasteisessa käymistilassa”, linnanvouti Ismo Siikaluoma selventää.

”Vahinkojen varalta vieraille on järjestetty mahdollisuus piipahtaa juhlinnan lomassa pikatesteissä Mariankadun puolelle varatuissa bajamajoissa. Testi on kaikille ilmainen.”

Ennen bajamajaan sulkeutumista henkilöltä otetaan autoilijoille tuttu puhallusnäyte. Kasvojen väri- ja liiketestiin osallistuvat kaikki kritallikruunujen alla pyörähtelevät. Myös TV-yleisöllä on mahdollisuus äänestää.

Päivystävät mopolähetit kuljettavat näytteet laboratorioon ja tulokset saapuvat puhelimeen noin puolessa tunnissa. Testi kertoo mahdolliset lisäaineet ja niiden pitoisuudet. Ne julkaistaan Ylen uutislähetyksissä viimeistään seuraavana aamuna.

Tyylikkäät bajamajat
suoraan Tallinnasta

Testitiloiksi pystytetään kymmenen unikonkukkakuvioisella puuvillakankaalla verhoiltua bajamajaa Mariankadun puoleisen sisäänkäynnin vierustoille. Koko setti on testattu ja koeponnistettu Tallinnan laulujuhlilla. Tarvittaessa niitä käytetään myös toilettiruuhkien purkamisiin. Bajamajat on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista ja kesäisin ne kiertävät festarikäytössä.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen on katsellut hanketta jonkin verran yläviistosta ja pitää sitä kunnianhimoisena.

”Kävin katselemassa uusia ratkaisuja Roihuvuoren vesitornista käsin ja olen kyllä sangen positiivisesti yllättynyt. Majarivistö tulee olemaan hyvässä linjassa Makasiininrantaan suunnitellun toisen modernin ratkaisun kanssa. Lisäksi se on suorassa linjassa Helsingin ruutukaavan kanssa ja suorassa kulmassa Etelä-Esplanadin kanssa. Säästymme nyt ehkä läheisen Gutzeitintalon purkamiselta. Unikkokuviot tukevat mielenkiintoista kokonaisuutta.”

Medialle asialliset
työskentelytilat

Juhlien ajaksi autoliikenteeltä suljetulle Mariankadulle pystytetään iltapäivälehtien ja vastaavien käyttöön kaukoputkilla ja riistakameroilla varustetut katetut aitiot vastapäätä bajamajoja. Lämmintä glögiä tarjoillaan myös muille alueella ulkoileville.

Teksti: Tapio Hämäläinen, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.