Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Kansa äänesti: Karjalan kannas ja Petsamo liitetään Suomeen

Uutissirkuksen Luoteis-Venäjällä tiistai-iltaan asti jatkuvan kansanäänestyksen äänestysprosentti on jo nyt 123.

Viipurin linna
Kuva: Ninara/Flickr. Kuvaa rajattu. Lisenssi CC BY 2.0.

Koska iso osa alueen väestöstä ei ole halunnut saapua vaalipaikoille, sille on tarjottu mahdollisuus kotiäänestykseen.

”Uutissirkuksen vaaliavustajat käyvät kaikkien asunnoissa ja asettavat tarvittaessa kynän vaalilipun oikeaan kohtaan”, kuvailee Uutissirkuksen demokratia- ja diktatuuriasiantuntija Uolevi Ahonen.

Vaalissa äänestäjiltä kysytään, haluaisivatko he, että heidän kotiseutunsa liitettäisiin Suomeen. Vastausvaihtoehdot ovat kyllä ja kyllä.

Kansanäänestys päättyy ensi tiistaina. Jo kuluvaan lauantai-aamuun mennessä äänestysprosentti on kivunnut yli sataan. Keskiviikkona julkistettavien lopullisten tulosten mukaan äänestäjistä 157 prosenttia on Suomeen liittymisen kannalla.

Karjalan kannaksen ja Petsamon lisäksi myös Laatokan Karjala, Sallan ja Kuusamon entiset itäosat ja Suomenlahden ulkosaaret tulevat jälleen osaksi Suomea. Alueet sijaitsivat maamme rajojen sisäpuolella vuoteen 1944 asti.

Suomen valtio ei vielä tiedä, mitä ihmettä se tekee siihen nyt liitettävillä maa-alueilla tai seudulla asuvalla väestöllä.

Kaikki suomalaiset rakennusliikkeet ovat jo ilmoittaneet olevansa erittäin kiinnostuneita kehittämään Viipuria, jonka keskustaa ne eivät päässeet täyttämään elementtikerrostaloilla 1960- ja 70-luvuilla.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.