Press "Enter" to skip to content

Talous

Asiantuntijamme löysi inflaatiosta eniten kärsivät

“On selvää, että inflaation aiheuttama kärsimys ei jakaudu tasan”, sanoo Uutissirkuksen mikrotalous- ja kovaäänisyysasiantuntija Uolevi Ahonen, kun hän esittelee uusinta tutkimustulostaan.

kädessä setelinippu, joss 50 euron seteleitä
Mitä suurempi seteli, sitä suuremman summan inflaatio siitä syö.

“Jos ihminen omistaa omakotitalon, kesämökin, sijoitusasunnon, kaksi autoa ja yhden purjeveneen ja haluaisi vaihtaa ne uudempiin, niin on sanomattakin selvää, että inflaation syödessä rahan arvoa hänen tuskansa kasvaa määrättömästi.”

”Tällaisella ihmisellä sekä kvantitatiivinen että kvalitatiivinen kärsimys kasvaa paljon enemmän kuin sellaisella, joka omistaa vain sohvan, makaronipussin ja kaksi mukulaa ja jonka haaveena on ehkä heinäkuussa käydä perheensä kanssa Linnanmäellä tai päiväristeilyllä Tallinnassa.”

“Olen käyttänyt mittareina viiden metrin mittanauhaa ja mutu-kalibroitua nelikenttää ja molemmat näyttävät samaa tulosta”, Ahonen perustelee.

Samalla kun Ahohen laski inflaatiotuskan julkisuuteen tuottamat palstamillimetrit, hän havainnoi inflaatiohuolesta radiossa, televisiossa ja videotallenteissa esitettyjä kommentteja desibelimittarilla.

Saamiensa tulosten seurauksena Ahonen suosittaakin veronkevennysten suuntaamista tuloluokkien ylätasoille vaikka velaksi, jotta huutava vääryys saadaan heti korjatuksi.

“Velkahan tulee olemaan kaikkien velkaa, ja sen kärsimys jakaantuu niin monille, että summa summarum, alea iacta est, kärsimys vähenee valtakunnallisesti”, Ahonen kiteyttää yleisön nyökkäillessä hyväksyvästi.

“Täyttäkäämme lasit puolityhjistä täysiksi”, hän päättää esityksensä Suomalaisella Klubilla raikuvien aplodien saattelemana.

Teksti: Armas Kiiskelä, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.