Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Pandat ryhtyvät influenssereiksi

Ähtärin eläinpuistossa majailevat pandakarhut aikovat jatkossa ansaita elantonsa tubettamalla.

piirroksen pandakarhu hymyilee
Kuva: OpenClipart-vectors/Pixabay

Pandat eivät vielä toistaiseksi puhu mitään tunnettua kieltä, mutta niiden manageri Vertti Veetinen ei pidä asiaa ongelmana.

”Katseleehan ihmiset kissavideoitakin.”

Pandojen mukaan ne ovat tähän mennessä saaneet yhden varteenotettavan tarjouksen tuotesijoittelusta.

”Meidän pitäisi antaa yleisön ymmärtää, että Kiina on hieno ja demokraattinen ja ihmisoikeuksia kunnioittava valtio, jossa ei vainota ketään, mutta eipä me nyt oikein tiedetä, haluttaisiinko me sellaista tubettaa”, pandat arvioivat asiainhoitajansa kanssa yhteen ääneen.

”Ehkä tietty sitten, jos mitään muuta pitkäaikaista kumppanuutta ei lähiaikoina löydy.”

Kummankin pandan pitäisi ansaita noin 500 000 euroa vuodessa, jotta ne saisivat katetuksi eläinpuistolle aiheutuneet kulut. Pandat ovat Ähtärissä Kiinan valtion vuokratyöntekijöinä, eli eläinpuisto maksaa Kiinalle siitä, että pandat saavat houkutella turisteja kaupunkiin.

”Bambuakin kuluu yli kymmenen kiloa päivässä, eli pelkästään oman ruokansa eteen kahden pandan pitäisi tienata nettona yli 50 000 euroa vuodessa”, Veetinen lisää.

”Rahanansaintakeinona en sulkisi pois keikkailua Kiinan valtion turvallisuusministeriöllekään. Tosin esimerkiksi varjostustehtävissä voi tulla vastaan haasteita, koska pandat erottuvat sen verran paljon muista kadun kulkijoista, elleivät sitten soluttaudu sellaisten väsyneiden ihmisten joukkoon, joilla on oikein isot silmäpussit.”

Tämä päätoimittajamme teksti ei ole mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2022 -kirjoituskilpailussa, mutta osallistu sinä siihen ja voita ämpäri! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella tammikuun lopussa. Lue toki kaikki kilpailujutut!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.