Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Lähes 20 000 ohitti koronasuositukset viime viikonloppuna

Uutissirkus tarkisti kaikilta suomalaisilta heidän viime viikonlopun ohjelmansa. Kävi ilmi, että 18 673 ihmistä toimi eri tavalla kuin heitä oli neuvottu tekemään tai miten toimittajamme mielestä olisi ollut järkevää tehdä.

rintaliivien toinen kuppi kasvojen yli vedettynä
Somevaikuttaja Ilkka Raitaniityllä oli koko viikonlopun ajan vähintään kaksi maskia, vaikka hän oli yksin Twitterissä.

Tyypillisintä oli asiointi kaupassa, joukkoliikennnevälineessä tai baarissa ilman maskia. Tavanomaista oli myös saman maskin käyttäminen useassa eri tilanteessa jopa useina eri päivinä.

Moni oli myös koskettanut iltapäivälehtiä ilman suojakäsineitä.

Ahkerimmin kaikkia koronaohjeistuksia noudattivat viikonloppuna ne suomalaiset, jotka kirjoittivat eniten pääministerin eroamista vaativia Twitter-viestejä.

Esimerkiksi luoteissatakuntalainen somevaikuttaja Ilkka Raitaniitty pysytteli itsenäisyyspäiväviikonlopun kotoaan läppärinsä ääressä.

”Katsoin Edwin Laineen Tuntemattoman sotilaan ja menin sen jälkeen Twitteriin. Kun olin ollut kolme tuntia Twitterissä, katsoin Tuntemattoman sotilaan uudelleen. Näin jatkoin elämääni koko viikonlopun ja sen ylikin aina tämän päivän siihen hetkeen asti kun soititte minulle”, Raitaniitty kertoo.

Toiseksi ahkerimmin suosituksia noudattivat viime viikonloppuna oman ilmoituksensa mukaan politiikan toimittajat.

Uutissirkus aikoo jatkossa tarkkailla koronasuositusten noudattamista hetki hetkeltä mm. katsomalla peiliin.

Tämä päätoimittajamme teksti ei ole mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2022 -kirjoituskilpailussa, mutta osallistu sinä siihen ja voita ämpäri! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella tammikuun lopussa. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.