Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Lehti ei julkaissut ainuttakaan korona-aiheista uutista viime keskiviikkona

Lappilainen Kölsyän kunta on joutunut keskelle rajua somekohua. Syynä kohuun on kylässä ilmestyvän ilmaisjakelulehti Költsyn arveluttava toiminta. Useiden luotettavien havaintojen mukaan Költsy ei julkaissut koko keskiviikkopäivänä mitään tietoja koronaviruksesta.

nainen läppäriä naputtelee maski kasvoillaan
Kuva: Engin Akyurt / Pixabay

Ensimmäisenä asian huomasi eräs valveutunut kuntalainen. Kölsyässä koko ikänsä asunut Raimo Ala-Kyrö lähestyi Uutissirkusta käsin kirjoitetulla kirjeellä. Seikkaperäisen selvityksensä mukaan hän on asiasta edelleen tuohtunut.

“Ei voi olla niin, että kaikki palvelut viedään syrjäseuduilta. Koronaviruksesta saatu tieto kuuluu ihmisen perustarpeisiin”, Ala-Kyrö kirjoittaa huutomerkkien kera.

Julkaisemme Raimo Ala-Kyrön toiveesta vain hänen koko nimensä asian arkaluontoisuuden vuoksi.

Uutissirkus jalkautui kohun vuoksi Kölsyän kirkonkylälle. Paikallisen Es-marketin Veikkaus-pöydän ääressä tapaamme Költsy-lehden päätoimittajan Stig “Stigu” Yli-Kyrön sekä freetoimittaja Alatalon Mikon. Molemmat haluavat pysyä nimettöminä asian arkaluonteisuuden vuoksi.

“Se oli taiton vika”, päätoimittaja Yli-Kyrö puolustautuu.

“Niijust”, Alatalo sanoo eikä sen jälkeen sano enää sanaakaan vaan keskittyy lottokuponkiin.

“Kyllä me aina ollaan lehteen pantu kaikki käppyrät ja lukemat, mutta nyt kävi näin”, Stig “Stigu” väittää ja jatkaa: “Sitä paitsi eihän Kölsyässä ole ilmennyt yhtä ainutta tapausta koko pandemian aikana.”

“Se Iso-Kyrön Kari?” Alatalon Mikko kysyy.

“Se oli kihti”, Yli-Kyrö kuittaa jäätävästi.

Kylänraitilla kuultujen puheiden mukaan Julkisen sanan neuvosto (JSN) aikoo antaa langettavan päätöksen Költsy-lehdelle, muttei kuitenkaan halua julkistaa perusteluja asian arkaluonteisuuden vuoksi.

Teksti: Lassi Heinänen, Satiiriämpäri 2022 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2022 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.