Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Suuruudenhulluus Oulun lentoaseman kehittämisen lähtökohdaksi

Suuruudenhulluus on otettu lentoaseman kehittämisen keskeiseksi lähtökohdaksi Oulussa. Tuoreen hanketyöryhmän mukaan Oulusta pyritään tekemään kasvava kansainvälinen lentokenttä.

Hanketyöryhmä esittää, että Oulu-Oulunsalon lentokentälle rakennettaisiin uusi lentoasematerminaali ja että sen kiitoratoja pidennettäisiin. Lentoasemaa kehitetään myös taksipuomijärjestelmällä sekä 1500-paikkaisella parkkitalolla ja uudella lentokenttähotellilla.

Investointien kokonaismäärä nousee vuoteen 2021 mennessä 90 miljoonaan euroon. Oulun lentoaseman kehittämisstrategiaa suunnittelevan hanketyöryhmän puheenjohtajana on maakuntajohtaja Pentti Lampinen Pohjois-Pohjanmaan liitosta.

Oulun lentoasema kärsii hanketyöryhmän mukaan ruuhkista. Se on Suomen toiseksi vilkkain ja sitä käytti kuluvan vuoden tammi-lokakuussa 700 000 matkustajaa. Maamme vilkkaimmalla lentoasemalla Helsinki-Vantaalla matkustajamäärä oli samana aikana kymmenen miljoonaa.

Blue1 havaitsi Oulun kansainväliset mahdollisuudet

Lentoyhtiö Blue1 on nähnyt Oulun lentoaseman kansainväliset mahdollisuudet. Se lopetti Oulu-Kööpenhamina-lentonsa viime talvena. Tällä hetkellä Oulusta on yksi päivittäinen kansainvälinen edestakainen reittilento, jota Blue1 operoi Tukholmaan.

Oulun lentokentän käyttäjämääriin reagoi jo pari vuotta sitten myös pankkiautomaatteja ylläpitävä Automatia, kun se poisti lentoasemalta pankkiautomaatin vähäisen käytön vuoksi.

Oulu sijaitsee lähes asumattomilla seuduilla 65. leveysasteen tuntumassa.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.