Press "Enter" to skip to content

Talous

Turve määriteltiin uhriutuvaksi energianlähteeksi

Uhriutumiseen meni aikaa hieman yli 7000 vuotta. Turpeen uhriutuminen sujui rauhallisesti ja se sai valtavasti julkisuutta.

suo
Tavoitimme suon tuoreeltaan kommentoimaan tilannetta.

Puhelimitse haastattelemamme luonnontilainen suo ei tänään päässyt Helsinkiin, mutta se korostaa, että kivihiilen ja öljyn uhriutumiseen menee paljon kauemmin.

”Maapallon nuorin öljy on peräisin tertiäärikaudelta eli sen uhriutumiseen on kulunut noin kymmenen miljoonaa vuotta”, suo sanoo.

”Useimpien öljyesiintymien uhriutuminen on kuitenkin vienyt satoja miljoonia vuosia.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan jokseenkin kaikki energianlähteet saattavat uhriutua.

”Jos tehdään patoja ja säätöaltaita koskemattomaan luontoon, niin niiden saama kritiikki voi johtaa vesivoiman uhriutumiseen. Samantapainen kuvio voi päteä aurinkokennoihin ja tuulimyllyihinkin”, arvioi Uutissirkuksen kasvun ja vielä voimakkaamman kasvun asiantuntija Uolevi Ahonen.

”Jos kasvava sähköntarve johtaa lisäydinvoimaloiden rakentamiseen, ydinvoimakin uhriutuu vielä ennennäkemättömällä tavalla”, hän jatkaa.

”Paras ratkaisu olisi kulutuksen voimakas vähentäminen, mutta se tuskin tulee kyseeseen niin kauan kuin jokin eduskuntapuolue on hallituksessa. Jos äänestäjän elinkeino vaarantuu, niin hän lähtee marssille ja katoaa toisaalle.”

Päästöoikeuksien kohoava hinta on kiihdyttänyt turpeen uhriutumista. Kivihiilen uhriutuminen päättyy Suomessa vappuna 2029, jolloin sitä ei saa enää käyttää sähkön tai lämmön tuottamiseen.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.