Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Asiantuntijamme ratkaisuehdotus hallituksen neuvottelupöytään: Turpeesta uusi valuutta

Turvetuotanto voitaisiin säilyttää nykyisellään, mikäli turvetta ryhdyttäisiin polttamisen sijasta käyttämään maksuvälineenä.

turvesuolla turvelohkoja
Kuva :bernswaelz / Pixabay

”Siitä tulisi ikäänkuin konkreettinen Bitcoin, vapaasti kelluva paikallinen virtuaalivaluutta, jonka luonto on louhinut lähes valmiiksi”, Uutissirkuksen puoliväliriihi- ja verbaliikka-asiantuntija Uolevi Ahonen toteaa.

”Ensi alkuun kaikki yritystuet voitaisiin maksaa turvelasteina. Tämä synnyttäisi valtavan innovaatiopöhinän. Mihin kaikkeen turvetta voitaisiinkaan käyttää, kun sitä ei enää poltettaisi.”

No mihin kaikkeen?

”Niin, tämän vastauksen etsiminen voisi synnyttää kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja. Jos yritystuen saaja vastaanottaa tuhat rekallista turvetta, niin kyllä hänellä on voimakas tahtotila käyttää sitä johonkin ja mielellään pian, muutenhan täytyy pystyttää kalliita varastoja.”

“Rakentamisesta puheen ollen, turpeesta voitaisiin tietysti tehdä taloja. Valtaisat mahdollisuudet betonista luopumiseen, etenkin jos turpeella korvattaisiin betonialan yrittäjien tappiot. Tällaiseenkin turpeeseen täytyy lisäksi innovoida vielä jokin kuori, jotta hiilidioksidi ei vapaudu.”

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan oppositio suhtautuu ajatukseen varovaisen myönteisesti, kunhan turvevaluuttakokeilu aloitetaan sosiaalitukien saajista. Oppositio arvioi, että yritystukien muuttaminen turvepohjaiseksi vaatisi erittäin pitkän siirtymäajan.

Hallituspuolueista keskusta on luvannut kertoa oman kantansa asiaan Annika Saarikon 60-vuotishaastattelussa marraskuussa 2043.

Aiheesta muualla:
Sitra 23.6.2020: Turpeen käytöstä luopuminen, työpaperiTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.