Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Äänestyksen siirtäminen riemastutti kansan

Kansalaiset ovat ilahtuneet kuntavaalien siirtämisestä. Enemmistö heistä haluaisi siirtää vaalit baariin.

kaksi ihmistä nautiskelee lepotuoleissaan toppatakit yllään meren jäällä, koiranulkoiluttaja menee ohitse
Väkijoukot riemuitsivat ulkona vielä tänäänkin.

Asia käy ilmi Uutissirkuksen sunnuntaina toteuttamasta kyselystä. Baariin siirtämisen kannalla oli 69 prosenttia vastaajista. 31 prosenttia halusi vaalit Twitteriin.

Uutissirkuksen vaali- ja karnevaaliasiantuntija Uolevi Ahonen on kansan kanssa samoilla linjoilla.

”Baarissa saa olutta alkoholilla tai ilman eikä siellä ole vakavien ihmisten rivistöä pöydän takana eikä vanerikoppeja, joihin mennään kesken kaiken piileskelemään”, Ahonen sanoo.

”Eikä tarvitse edes muistaa yhtään numeroa, jos ei halua.”

Ahonen korostaa, että varsinkin lähiviikkojen sulkutilan jälkeen baarissa järjestettävät vaalit saattavat olla omiaan nostamaan äänestysprosenttia.

“Aikataulussa on ehkä huomioitu se, että baarit eivät välttämättä ole vielä huhti- tai toukokokuussa auki.”

Erittäin luotettava tutkimus

Kyselyn yksinkertaistamiseksi Uutissirkus esitti vain kaksi vaihtoehtoa, baarin ja Twitterin. Vastaukset kerättiin Facebookissa ja Twitterissä.

”Yllätys ei ollut, että Twitter-kyselyssä enemmistö halusi siirtää vaalit Twitteriin. Tätä kannatti 58,3 prosenttia. Koska Twitter-kyselyn vastaajajoukko oli paljon suppeampi kuin Facebookin, mielipide ei muuttanut kokonaistulosta mitenkään olennaisesti”, Ahonen kertoo.

Facebookissa vastaajia oli 330 ja Twitterissä 12.

”Erittäin luotettava tutkimus siis”, Ahonen painottaa. ”Virhemarginaali on korkeintaan 2,7 promillea suuntaansa.”

Baariäänestys on traditio

Ahosen mukaan valtaosaan asioista on aina otettu kantaa baarissa.

”Oikeusministeriö saanee helposti hoidetuksi tällaisen vaalijärjestelyn.”

”Yksi mahdollisuus olisi tietenkin kuunnella baarissa sitä, jolla on kovin ääni. Näinhän Twitterinkin algoritmi toimii.”

Kuntavaalien uusi äänestyspäivä on 13.6. Saamiemme tietojen mukaan niissä ei valita presidenttiä, eduskuntaa tai hallitusta.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.