Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Latutallaajat kipusi kaikkien aikojen suosituimmaksi puolueeksi

Vielä rekisteröimätön latutallaajat on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi yli 50 prosentin kannatuksella. Yksin pääkaupunkiseudulla latutallaajien määrä on viimeksi kuluneella viikolla kasvanut lähes kahdellasadallatuhannella.

musta kenkä osumassa lumisen liikuntareitin pintaan
Latutallauksen kannattamiseen riittää yksinkertainen välineistö.

Latutallaajiin on liittynyt useita uusia ryhmiä hiihtoreiteillä liikkujien laajasta kirjosta. Suurimmat ryhmät ovat jo saaneet omat alaosastonsa.

Perinteisten koiranulkoilutus- ja riidanhaastajajaostojen lisäksi on perustettu etätyöläis-, sauvakävely- ja läskipyöräryhmä. Todennäköisesti myös mönkijäajelijat ja sähköpotkulautailijat saavat oman ryhmänsä.

Viime talvi oli monelle helsinkiläiselle latutallaajalle todella hankala, koska seudulle kyettiin avaamaan vain muutama tykkilumilatu.

”Ne taas olivat jatkuvasti niin täynnä hiihtäjiä, ettei sijaa latutallaamiseen tahtonut löytyä edes öisin”, Suomen latutallaajien kunniapuheenjohtaja Heimo Sotkijainen kertoo.

Korona kiidätti kannatuksen
jättimäiseen nousuun

Korona-aika toi keväällä uudet ihmisjoukot latutallaamisen piiriin. Viime aikojen lumisateet ovat vaikeuttaneet heidän elämäänsä mittavasti.

”Maaliskuusta asti olen kävellyt tätä ulkoilureittiä!” länsihelsinkiläinen Markus Rämmönen sanoo.

”Ja eilen siellä tulikin yhtäkkiä vastaan hiihtäjä. Minä sanoin sille, että hus! Ei voi olla niin, että Minun kävelyreitilleni onkin yhtäkkiä tehty latu.”

Latutallaajien suosio Uutissirkuksen tuoreimmassa kannatusmittauksessa yllätti myös mittauksen tekijät, latutallaajat kun ei ole rekisteröitynyt puolueeksi ensinkään.

Heimo Sotkijaisen mukaan kasvava jäsenmäärä antaa eväät puolueen perustamiseen. Samaa mieltä on Suomen latutallaajien nykyinen puheenjohtaja Raivo-Petri Jalkanen.

”Lähiviikkoina se tapahtuu. Kuntavaaleihin asetamme täydet listat.”

Latutallaajien valmisteilla olevassa puolueohjelmassa vaaditaan ainakin laajaa selvitystä latujen avaamisen yhteiskunnalle aiheuttamista kustannuksista.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.