Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Pahvi-Saulit purkavat kättelyvajausta maakunnissa

Tasavallan presidentin kanslia on pystyttänyt eri puolille Suomea lähes kaksituhatta kartongista valmistettua Sauli Niinistöä, jotka auttavat purkamaan erityisesti maakunnissa asuvien kansalaisten kättelyvajausta.

Sauli Niinistö näkyy puhelimen näytössä
Arkistokuvamme oikea Sauli ei liity tapaukseen.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan osa aiempina vuosina itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutuista on myös jakanut puhelimessa presidentin kuvia, jotta he voivat kättelytarpeen yllättäessä kätellä älylaitettaan.

Uutissirkuksen kättely- ja televisioformaattiasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi, että pahvi-Saulit ovat välttämätön ja riittävä edellytys itsenäisyyspäivän vietolle perinteiseen tapaan.

”Pahvipresidentin kättelymahdollisuus auttaa kansanedustajia ja muita alueellisia vaikuttajia sekä heidän puolisoitaan purkamaan vuoden aikana patoutuneita presidentinkättelypaineita. Tavallista kansaa tämä tuskin niin hetkauttaa, koska he viettävät mitä todennäköisimmin itsenäisyyspäivää samaan tapaan kuin aina ennenkin”, Ahonen sanoo.

”Siis sulkevat ovet ja ikkunat ja pysyttelevät kodeissaan televisiota katsellen kuten itsenäisyyspäivinä jo ennen korona-aikaa.”

Yle voisi uudistua rohkeasti

Kun kaksituntinen kättelyrupeama nyt jää pois televisio-ohjelmistosta, Ahonen kaipaisi Yleltä rohkeaa uudistumista.

”Se on kuitenkin taho, jotka pitkälti määrittelee itsenäisyyspäivän traditiot. Niinpä olisikin paikallaan, että Yleisradio avaisi joulukuun kuudennen kunniaksi kanavan, jonka ohjelmisto muodostuisi pelkästään Edvin Laineen tuntemattomasta sotilaasta. Tällöin jokainen voisi katsoa sitä myös muulloin kuin itsenäisyyspäivänä, esimerkiksi joulunpyhinä ja kesälomalla.”

Uutissirkus seuraa koronaitsenäisyyspäivän viettoa hetki hetkeltä eli tänään ainakin vielä kerran!

Tämä päätoimittajamme teksti ei ole mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa, mutta osallistu sinä siihen ja voita ämpäri! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.