Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Teini nukkui yhdeksän tunnin yöunet

Tutkijat ympäri maailmaa hämmästelevät turkulaisnuorta, joka meni kaikkina viime viikon arki-iltoina nukkumaan jo iltakymmeneltä. Ilmiölle löytyy kuitenkin luonnollinen selitys.

iso ja pieni herätyskello karttapallon vieressä
Kesä- ja talviaika eivät selittäneet koululaisen toimintaa.

Yhdeksäsluokkalaisen poikkeava unirytmi tuli tutkijoiden tietoon paikallisen lääkärin kautta. Huolestunut äiti oli vienyt poikansa vastaanotolle heti kun oli havainnut tämän käytöksessä muutoksen.

”Epäilin koronaa tai huumeita”, pojan äiti Minnamaaria Kukkapelto kertoo.

”Meidän Eetu on yleensä mennyt suihkuun puoli kahdeltatoista ja syönyt iltapalaa puoli yhdeltä, mutta viime viikolla hän olikin sängyssään joka ilta jo kello 22. Mittasin kuumeen ja tutkin pupillien koon, mutta en havainnut mitään poikkeavaa.”

Myös lääkäri oli aluksi tapauksesta ihmeissään. Hän epäili kehityshäiriötä tai geenivirhettä.

”Perusterve teini, pulssi, verenpaine, refleksit, näkökentät ja kuulo kaikki normaalit”, lääkäri oli Kukkapellon mukaan todennut.

”Mutta sitten tohtori ymmärsi kysyä, onko meillä koiraa.”

Kun Kukkapelto oli vastannut myönteisesti, tilanne selvisi nopeasti.

”Lääkäri kysyi vielä, onko pojan puhelinliittymässä hidas netti, ja minä kerroin, että kyllä on, halvin mahdollinen liittymä.”

Saamiensa ohjeiden mukaisesti Kukkapelto tarkisti heti kotona perheen wifi-modeemin.

”Koira oli purrut sen liitosjohdon poikki, joten wifi ei toiminut. Itse en sitä huomannut, kun minulla on työpuhelimessa joka tapauksessa nopea liittymä.”

Kun modeemin johto oli korjattu, pojan unirytmi palautui heti ennalleen.

”Nyt eletään taas tavallista huoletonta arkea. Eetu nukahtaa puhelimensa viereen noin neljältä aamuyöllä ja minä ravistelen häntä hereille useita kertoja joka aamu seitsemän jälkeen”, huojentunut Kukkapelto kertoo.

Teksti: Emilia Purola, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.