Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Iltapäivälehtiä poltettiin Helsingissä – onko Suomi nyt Ruotsin tiellä?

Usean miehen joukko tuikkasi tuleen kaksi iltapäivälehteä myöhään eilen illalla. Poliisi ei kyennyt puuttumaan tilanteeseen.

ostoskärryt autiolla laatoituksella, taustalla kulttuurikeskus Stoa
Tapaus sattui Lauttasaaressa, mutta kuvassamme kuitenkin Puhoksen lähellä sijaitseva Itäkeskuksen Stoa.

Iltapäivälehdet roihusivat eteläisessä Lauttasaaressa, kun siellä omakotitalon omistava Jan-Erik Johansson ryhtyi lämmittämään saunaa kyläilemässä olleiden veljiensä kanssa.

”Tuohi oli lopussa, joten käytimme sytykkeinä halkolaatikon pohjalle jääneitä iltapäivälehtien sivuja”, maahanmuuttajataustainen Johansson kertoo.

Johansson on yhdeksännen polven maahanmuuttaja. Hänen sukunsa saapui Suomeen 1700-luvulla Ruotsista, koska valtakunnan itäisiin osiin muuttaneet saivat tuolloin verohelpotuksia.

Poliisi ei saapunut paikalle

Piipusta noussut savu kiinnitti ohikulkijoiden ja somekeskustelijoiden huomion. Moni asiaa Twitterissä pohtinut hämmentyi, koska viranomaiset eivät tehneet mitään. Hätäkeskuksen mukaan alueella ei ollut illalla tehtäviä.

”Tässä se nähdään! Kukaan ei uskaltanut edes tehdä hälytystä, vaikka savu nousi ja liekit rätisivät. Taas uusi No go -Zone!”, tiivisti Jarmo283475932 useiden keskustelijoiden tunnot.

Uutissirkuksen tavoittama poliisimies vahvistaa näkemyksen. Poliisiammattikorkeakoulussa asiasta ei puhuta suoraan, mutta jokainen saa sen tietoonsa.

”Kyllä meidän on annettu ymmärtää, että palavaan uuniin ei pidä mennä”, sanoo nimettömänä pysyttelevä helsinkiläinen konstaapeli.

Suomi on nyt Ruotsin tiellä

Uutissirkuksen maahanmuutto- ja ongelmankorostusasiantuntija Uolevi Ahonen on varma, että Suomi on Ruotsin tiellä.

”Ruotsissa lehtiä on poltettu paljon. Erityisesti niitä käytetään sytykkeinä Tornionlaaksossa, jossa on runsaasti saunoja myös rajan länsipuolella.”

Uutissirkus seuraa tilannetta hetki hetkeltä. Mikäli sinun naapurisi polttaa iltapäivälehtiä, anna meille uutisvinkki! Ja jos sinulla on kuvia Itä-Helsingistä, niin niitäkin haluamme!

Teksti: Akseli Matinvirta, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.