Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Virkamiestyöryhmä ehdottaa: Olut pois kaupoista ja maito sen tilalle

Myöhemmin myös Alkon valikoima uudistettaneen kokonaan maitopohjaiseksi.

maitopulloja pöydällä
Kuva: Pasita Wanseng/Pixabay

Riemuitsevat väkijoukot ovat tervehtineet ehdotusta hurraa-huudoin sekä kaduilla että sosiaalisessa mediassa.

”Vihdoinkin tulee sellainen tunne, että enemmistön äänellä on jotain vaikutusta”, riemuitsevat kolme maitoa voimakkaasti Twitterissä ylistänyttä keski-ikää lähestyvää miestä, ja kilistävät valkeana hohtavia kuohuviinilasejaan.

”Saunan jälkeen lasillinen maitoa, mikäpä sen luonnollisempaa”, kiteyttää pikavauhdilla kokoontuneen virkamiestyöryhmän päätöksentekoa avustanut Uutissirkuksen kalsium- ja voivuoriasiantuntija Uolevi Ahonen.

”Tai herkullinen ravintola-ateria: juotavaksi kalan tai lihan kanssa, maitoa tottakai!”

Ahosen mukaan työryhmän toimet eivät rajoitu vain oluen ja mietojen viinien korvaamiseen maidolla. Jopa Alkon koko valikoima saa pian täysin uuden ilmeen.

”Ensi vaiheessa Koskenkorvan myynti lopetettaisiin ja sen tilalle otettaisiin maitoa tuotenimellä Perjantaitölkki.”

Maidon terveysvaikutukset
huomiodaan Tallinnassa asti

Ahosen mukaan myös virolaiset alkoholiliikkeet ovat ottaneet idean omakseen. Ne suunnittelevat jo kahdeksan litran maitosalkkuja Helsingin suunnasta laivalla saapuvien turistien riemuksi.

Suomalaisten riittävä maidonsaanti on puhuttanut viime päivinä sosiaalisessa mediassa etenkin yhtä kakkosdivisioonan kunnallispoliitikkoa, joka haluaisi nimensä julkisuuteen. Hänen mukaansa maitoa pitäisi juottaa ainakin kaikille eläville ja kuolleille joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.

Somekeskustelu käynnistyi, kun kaurapohjaista maitojuomaa valmistava yritys aloitti mainoskampanjansa alkuviikolla.

”Elämme outoja aikoja”, asiantuntija Ahonen myöntää.

”En muista milloinkaan aiemmin kenenkään suomalaisen miehen yhtä hartaasti kannustaneen lajitovereitaan maidonjuontiin, Ari Vatasta lukuunottamatta, mutta hänelle toki maksettiin siitä.”

Aiheesta muualla:
Tölkkikaupalla varsinkin Twitterissä

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.