Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Startup-visionääri: ”Valkoposkihanhet ovat tulevaisuuden energianlähde”

Valkoposkihanhista saatavalla energialla voitaisiin korvata sekä turvetuotanto että kaikki muutkin fossiiliset polttoaineet.

valkoposkihanhi lentää
Valkoposkihanhet tarjoavat valtavan enegiavarannon maassa, merellä ja ilmassa.

”Myös ydinvoimalat jäävät tarpeettomiksi”, kiteyttää päijäthämäläisen FlyingEnergy-yhtiön tuore toimitusjohtaja Veikka Pökäläinen.

Tulevaisuudessa valkoposkihanhienergialla kävisivät jopa sähköautot.

”Laskelmieni mukaan yhden auton liikuttamiseen riittänee, kun valjastetaan noin 5800 hanhea. Niitä parveilee nytkin tuossa lähipellolla niin pirusti, että voimanlähteistä ei heti tule pulaa”, Pökäläinen arvioi.

”Ja parisataa yksilöä olisi tutkimusteni perusteella hyvä määrä vetämään sähköpyörää tai potkulautaa.”

Turpeen käytöstä energianlähteenä voitaisiin luopua vaikka heti.

”Valkoposkihanhien tuottama briketti sopii lyhyen kuivatuksen jälkeen lähes sellaisenaan nykyisiin turvevoimaloihin.”

Tällä hetkellä valkoposkihanhi on Suomessa rauhoitettu. EU:n lintudirektiivin mukaan se ei ole riistalintu, joten sen metsästys edellyttäisi maakohtaista poikkeamasäännöstä. Tarhatakaan lintua ei voi.

Veikka Pökäläisen mukaan hänen yrityksensä visiot toteutuvat, jos hän onnistuu kokoamaan riittävän ison määrän riskirahoitusta.

”Kyllä tästä hyvinkin voi tulla Päijät-Hämeelle tai Suomelle uusi Nokia, Mouhijärvi tai ainakin Scania”, Lahdesta tavoittamamme Uutissirkuksen startup- ja sitdown-asiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.