Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Päättäjien vahva visio: Utopialandia nousee suomalaisen maaseudun turistimagneetiksi

Tommosjärven kunta perustaa pieleen menneiden kehitysideoiden puiston. Utopialandiaksi nimetyn puiston rahoittajan sulkutilille on jo talletettu kymmenen miljoonaa euroa.

likainen lumikasa pellon reunassa
Havainnekuvasta käy ilmi, että Tommosjärven kunnan entinen maanläjitysalue tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet Utopialandialle.

Utopialandiassa on tarkoitus esitellä muiden kuntien pieleen menneitä jättihankkeita. Päättäjien usko Utopialandiaan on vahva. Vuotuinen kävijämäärä on liiketoimintasuunnitelmassa arvioitu viideksi miljoonaksi.

”Liikeideamme lähtee täysin eri pohjalta kuin muut kuntien hankkeet. Utopialandiaan koottavat hankkeet ovat kaikki oikeasti olleet olemassa, ne vain eivät toteutuneet tai toteutuivat väärin, kertoo puiston toiminnasta aikanaan vastaavan Ureat Oy:n toimitusjohtaja Simi Nappo.

”Ureat siis tulee sanoista Unreal Ideas All Together”, hän täsmentää.

Epäonnistuneiden ideoiden
kokoelma täydentyy koko ajan

Puistoa varten Tommosjärven kunnan johtoryhmä on kunnanjohtaja Herkko Jämingin johdolla vieraillut useilla paikkakunnilla. Mukaan on jo saatu runsaasti näyttelyaineistoa ja toisista neuvotteluja vielä käydään.

”Tällä hetkellä kokoelman helmi on Sunny Car Centerin pylväs. Ei siis tarvitse ihmetellä mihin se katosi, tallessa on”, Jäminki myhäilee.

”Ihan omin lupinemme kävimme hakemassa Tampereelta Pispalan uittotunneliin kuuluvia osia, niistä saadaan hyvä lisä historiaosastolle. Ja Ranualta saimme mukaan sukellusveneen laiturin ponttooneita.”

Parin pohjoisen kunnan varastoista Utopialandiaan on noudettu lohihissien koreja.

”Lohen nousu voimalaitosten ohi epäonnistui kun lohenperhanat eivät oppineet painamaan nappia”, Jäminki kertoo.

Maankaatopaikan uusi
tulevaisuus Utopialandiana

Utopialandia rakennetaan Tommosjärven käytöstä poistetulle maankaatopaikalle noin 15 kilometrin päähän kunnanvirastosta. Tarkoitus on kattaa koko seitsemän hehtaarin laajuinen alue ja rakentaa sinne vähintään Pariisin maailmannäyttelyn kokoinen museo- ja aktiviteettiosasto.

”Eiffeltorni olisi hyvä vetonaula ulkomaalaiselle yleisölle, mutta sehän ei mennyt pieleen. Harmi”, Jäminki puuskahtaa.

Sen sijaan palanen kiitorataa Berliinin uudelta jo vuosia avaamistaan odottaneelta lentokenttätyömaalta on jo saatu ja samoin entisen Neuvostoliiton kansantalouden saavutusten näyttelyn kassakone.

”Suomessa on vireillä useita tunneli-, ilmailu- ja jättihallihankkeita, joista on lupa odottaa täydennystä lähivuosina.”

Toimitusjohtaja korostaa:
”Kyllä tästä hyvä tulee”

Tällä hetkellä Utopialandiaa varten hankitut näyttelyesineet ovat toimitusjohtaja Simi Napon kesämökin ulkovarastossa.

”Paitsi se pylväs, se on kunnanviraston parkkipaikalla, Jäminki täsmentää.

”Kyllä tästä hyvä tulee, Nappo vakuuttaa.

Rahoitusneuvottelut ovat käynnissä ja etenevät hyvin.

”Palasimme juuri eilen Bulgariasta, missä tapasimme useita mielenkiintoisia rahoittajia. Olemme siirtäneet hedän osoittamalleen vakuustilille kymmenen miljoonaa euroa. Ottamalla vastaan rahamme he osoittavat kiistatta voimakkaan sitoutumisen tähän aluekehityshankkeeseen.

”Ja sitä paitsi: mikä voisi muka mennä pieleen? Johan Suomessakin on osoitettu, että osallistumalla oikeille kutsuille oikeiden henkilöiden kanssa voi saada investointirahoitusta esimerkiksi Italiasta. Se onkin seuraava matkakohteemme, kunnanjohtaja Jäminki rauhoittelee.

Teksti: Laila-Leea Pikkula, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.