Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Uutissirkus selvitti: Suomessa lähes ennätysmäärä hallituksia – kansa käärmeissään

Viimeksi Suomella on ollut enemmän hallituksia maaliskuussa 1940, jolloin valtioneuvoston lisäksi maata hallitsi Otto Wille Kuusisen johtama Suomen kansanhallitus. Nyt tuosta ennätyslukemasta ollaan vain yhden päässä.

Senaatintori, valtioneuvoston linna ja isoa kassia kantava ihminen.
Valtioneuvoston linna löytyy Senaatintorin laidalta.

Hallitusten korkea määrä asettaa paineita etenkin ministeriöiden virkahenkilöstölle. Palstatilaa on saanut työuupumuksen alla tehtävästään eroamaan joutunut työ- ja elinkeinoministeriön korkea-arvoinen virkamies, joka uupui liian monen ministerin aiheuttaman työtaakan alla.

Valtiovarainministeriön lausunnon mukaan olisi suositeltavaa vähentää hallitusten määrää yhdellä.

”Tämä paitsi helpottaisi kaikkien ministeriöiden toimintaa, myös aikaansaisi merkittäviä säästöjä ja auttaisi omalta osaltaan valtionbudjetin tasapainottamisessa”, toteaa valtiovarainministeriön ylikirstunhoitaja Guld Vauramo.

Uutissirkuksen haastattelemien kansalaisten mielestä on pöyristyttävää, että verovaroja käytetään hallitusten palkkaamiseen.

”Ei yhtään hallitusta enempää, ja näistäkin voitais vähentää”, huudahtaa töihin matkalla oleva mies, joka esittäytyy nimellä Unto Eissaatana.

Hän toivoo verovarojaan käytettävän ennemmin pysäköintimahdollisuuksien turvaamiseen ”siinä sen mun kantabaarin lähellä siinä kyllä sä tiiät siinä”.

Myös oppositioiden määrä on huomattavan korkea, niitä on selvityksen mukaan yhtä monta kuin hallituksiakin. Poliittisista ryhmittymistä ainakin Suomen suurimman oppositiopuolueen nuorisojärjestö katsoo, että oppositioiden määrän karsiminen olisi aiheellista, mutta vain siinä tapauksessa, että nuorisojärjestön emopuolue käyttää hallitusvaltaa.

Teksti: Aimo Junttura, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.