Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Teinityttö käytti pyöräilykypärää

14-vuotiaan tytön epäillään käyttäneen pyöräilykypärää Koillis-Helsingissä. Tapaus sattui Malmitalon lähettyvillä puoli kolmen aikaan iltapäivällä.

oranssi pyöräilykypärä pysäköidyn Jopon ohjaustangossa
Kirjastoon mennessään tyttö jätti kypärän pyöränsä ohjaustankoon.

“Kyllä se aika oudolta vaikutti”, sanoo tilanteen läheltä nähnyt sekakäyttäjä Jori Vaalanen.

“Sillä oli tuulenpitävä urheilupusero ja farkut ja se ajoi Jopolla rinnakkain kahden kaverinsa kanssa ja ainoana koko kolmikosta sillä oli kypärä päässään.”

Koska Vaalanen oli näkemästään niin hämmentynyt, ettei kyennyt edes murtamaan kirjaston eteen jätetyn pyörän lukkoa, hän whatsappasi asiasta Helsingin poliisissa työskentelevälle kontaktilleen.

Kun paikalla liikkuneet poliisipartiot puhuttivat alueen oppilaitoksista palailleita koululaisia ja opettajia, he havaitsivat monen kiinnittäneen huomiota tyttöön.

“Ei kyllä minun työurani kestäessä ole ollut yläasteikäisistä kellään kypärää paitsi yhdellä pojalla kerran 2000-luvun alussa Tikkurilassa, mutta sen isällä olikin urheilutarvikkeiden maahantuontifirma, joten se oli vähän niinkuin mainoskäytössä se kypärä”, opinto-ohjaaja Markku Mäkelä muistaa.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan edes tytön vanhemmat eivät ole olleet tietoisia hänen toiminnastaan.

“Luulin, että Ella oli menossa rullaluistelemaan. Ihmettelin vaan, miten se joka aamu lähtee rullailemaan ja vieläpä täysin ilman rullaluistimia”, tytön nimettömänä pysyttelevä äiti kertoo.

“Jotakin salattavaa Ellalla nyt on, ei se muuten tekisi tuolla tavalla”, hän jatkaa ja päätyy puolisen tuntia asiaa tuumittuaan manipulointiin liittyvään salaliittoteoriaan.

“Ella haluaisi mennä ensi kesänä vaellusrippikouluun, mutta koska se on 150 euroa tavallista riparia kalliimpi, olemme sanoneet ei. Ehkä hän yrittää nyt käyttäytyä kaikin puolin kunnollisesti, jotta myöntyisimme asiaan. Tänäänkin ennen kouluun lähtemistään Ella oli jopa täysin oma-aloitteisesti sekä tyhjentänyt astianpesukoneen että siirtänyt sinne kaikki likaiset astiat.”

Kypärän käyttö olisi hyödyllistä erityisesti juopuneille, mutta jostain syystä sitä suositellaan suomalaisessa lainsäädännössä vain pyöräilijöille.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.