Press "Enter" to skip to content

Talous

Matkanjärjestäjä Thomas Cook teki vuoden ilmastoteon

Tjäreborg-matkatoimiston omistava matkanjärjestäjä Thomas Cook on onnistunut leikkaamaan fossiilisten polttoaineiden kulutustaan sata prosenttia.

“Leikkauksiin päästiin täysin yllättäen modernin kauppakapitalismin työkalupakista löytyneillä keinoilla”, sanoo Uutissirkuksen päästövähennys- ja konkurssiasiantuntija Uolevi Ahonen.

Yhtiön talouskriisiä syvensi Euroopassa koettu poikkeuksellisen kuuma kesä, joka vähensi kaukomatkojen kysyntää.

Thomas Cook -yhtiön hiilidioksidipäästöt ovat olleet noin 72 grammaa matkustajan kulkemaa kilometriä kohti, eli yhden henkilön yksi etelänmatka on tuottanut noin 400 kilon CO2-päästöt. Mikäli kaikki maailman lentomatkailu loppuisi, hiilidioksidipäästöt vähenisivät noin 4 prosenttia.

“Onkin erittäin tärkeää, että kaikki päästölähteet voidaan jakaa neljän prosentin osuuksiin. Tällöin niistä jokainen jää arkijärjellä ajatellen niin pieneksi, ettei kyseisen sektorin päästöjen leikkauksiin kannata missään tapauksessa ryhtyä, kun ei se mihinkään kuitenkaan vaikuta”, Uolevi Ahonen lohduttaa.

Thomas Cookin ilmastotoimia jäivät suremaan noin 600 000 sen matkoilla eri puolilla maailmaa parhaillaan olevaa ihmistä. Heistä suomalaisia on kolmisen tuhatta.

Ilmastokriisin torjunnasta muissa aviiseissa:
Yle 23.9.2019: Matkanjärjestäjä Thomas Cook konkurssiin – Yhtiön päivän lennot Helsinki–Vantaalta peruttu
ICAO: ICAO Carbon emissions calculator

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.