Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Iltapäivälehdet: Harhaanjohtavien otsikoiden julkaiseminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle

Suomen iltapäivälehtikustantajien keskusliitto vastasi Uutissirkuksen haastattelussa sensaatiohakuisuuden lieveilmiöihin liittyviin kysymyksiin. Se myöntää epäsuorasti, että harhaanjohtavien otsikoiden julkaisematta jättäminen muodostaa taloudellisen uhan.

onkijoita sumuisella Lauttasaren sillalla
317 metriä pitkä Lauttasaaren silta on Helsingin kantakaupungin pisin yhtenäinen tieosuus, jolla iltapäivälehtien lööpit eivät osu ohikulkijoiden silmiin. Arkistokuvamme silakanlitkaajat eivät liity tapaukseen.

Suomessa on lähes viisituhatta iltapäivälehtien myyntipistettä, joissa jokaisessa näkyy sekä lehden kansi että lööppi. Lisäksi Suomessa on eri arvioiden mukaan parituhatta iltapäivälehtien irtonumeroa, jotka lojuvat kahviloiden ja ravintoloiden pöydillä ja ovat kenen tahansa selailtavissa.

Kriitikot sanovat, että kaikenlainen harhaanjohtaminen otsikoinnissa luo uusia vetovoimatekijöitä lukea iltapäivälehtiä ja on omiaan muokkaamaan ihmisten asenteita. Miten vastaatte tähän kritiikkiin?

“Otsikoiden julkaiseminen on perusoikeus lähes maailmanlaajuisesti. Julkaisuprosessin täytyy olla kunnossa, jotta perusoikeudet toteutuvat. Enempää emme tuohon pysty ottamaan kantaa.”

Kyllähän pystytte.

Emme pysty.

Tulkitsenko oikein, jos tulkitsen niin, että teidän mielestänne jutun sisällössä ei tarvitse olla otsikolle katetta, kunhan vain lehtiä myydään ja otsikoita klikataan?

Iltapäivälehtiä julkaisevat osakeyhtiöt, joiden tarkoituksena on tuottaa omistajilleen voittoa.

Kiitoksia haastattelusta! Saanko minä nyt suuren journalistipalkinnon tai jonkun muun kunnianosoituksen?

Et saa. Siitä pidämme kyllä aivan varmasti huolta.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Iltapäivälehdissä kuutena päivänä viikossaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.