Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Toimitusministeristö: Tunnin juna Turkuun toteutuu vaiheittain

Liikennetoimitusministeristön mukaan radan ensimmäinen vaihe rakennetaan vuosina 2020-2023, jonka jälkeen tunnin junalla pääsee Helsingin päärautatieasemalta Pasilaan.

asemalle-kyltti Turun rautatieasemalla. Kyltin yläpuolella laituriopaste Turku, Åbo
Pian Turku löytyy tunnissa nuolen osoittamasta suunnasta.

“Aikataulu on realistinen, koska tilastojemme mukaan jo nyt lähes 90 prosenttia Helsingistä lähtevistä junista on Pasilassa alle tunnissa”, arvioi Linnunlaulun kohdalta tavoittamamme toimitusministeristön liikennöintikonsultaationeuvos Seppo Rantaoja.

“Vuonna 2024 tunnissa pääsee Kauniaisiin ja vuonna 2027 Espooseen.”

Tunnin junan rakentaminen käynnistyy ensi vuonna myös Turun suunnasta. Tunnin juna Turusta Kupittaalle aloittaa jo loppuvuonna 2021. Vuonna 2026 Turusta on tarkoitus päästä tunnin junalla tunnissa Saloon. Tulevaisuudessa uusien ratojen toivotaan kohtaavan jossain Espoon ja Salon puolivälissä kuten esimerkiksi Suomusjärvellä.

Liikennetoimitusministeri Anne Berner (kesk.) kertoo, että vaikka suunnitelma on parasta sitten Turun palon ja suuren taksiuudistuksen, on valitettavaa, että tunnin junan rahoitus välille Espoo-Salo jää vielä avoimeksi.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan tunnin junan vaatima oikorata olisi voitu toteuttaa jo 1990-luvun alussa, mutta koska RKP:n kannatus ei olisi kestänyt matkustajaliikenteen lopettamista Karjaalle, valtio tyytyi sähköistämään kalliimmalla rantaradan eli Espoosta Kirkkonummen ja Karjaan kautta Saloon kulkevan rataosuuden.

Teksti: Jan Ödemark, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.