Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Nieli jouluaattona hiilihydraatin – Joutui tehohoitoon

Torppalan perheen rauhallinen aaton vietto Mikkelin Urpolassa sai dramaattisen käänteen, kun karppaava kolmen lapsen äiti Maija, 44, nielaisi vahingossa kesken jouluruokien valmistuksen hiilihydraatin.

kinkku paistopussissa, sisälämpörtila 15 astetta
Arkistokuvamme raakaravinto ei liity tapaukseen.

“20-kiloinen kinkku oli uunissa, viisi pakettia pekonia oli juuri paistettu ja olin asettelemassa niitä Urpolan kartanoa esittävään nakkikehikkoon, kun näin sivusilmällä, ettei Maijalla ollut kaikki kunnossa”, Maijan aviomies Tapio Torppala muistelee kokemiaan kauhun hetkiä.

“Maijalla oli tapana imeskellä lihapullia krooniseen nälkäänsä, kun ilmeisesti jonkun lapsista keittiön pöydälle jättämästä viinirypäleestä oli imeytynyt hiilihydraattimolekyyli Maijan hetkeksi työtasolle laskemaan välipalaan.”

Kaikeksi onneksi Tapio tunnisti vaimossaan klassiset hiilihydraatin nauttimisen jälkeiset oireet ja ymmärsi toimia nopeasti.

“Maija muuttui poissaolevan näköiseksi, ikään kuin hänen aivonsa olisivat olleet sumussa, hänen hampaansa alkoivat heilua ja turvotus… se turvotus oli jotain aivan kauheaa. Hälytin heti apua paikalle”, Tapio kertoo ääni väristen.

Maijaa pidetään toistaiseksi keinotekoisessa koomassa kunnes hiilihydraatin jäänteet ovat poistuneet hänen elimistöstään.

Internetissä ravitsemuksellisena auktoriteettina esiintyvä hienomekaanikko Albert Keinänen muistuttaakin, etteivät hiilihydraatit kuulu missään muodossa keittiötiloihin.

“Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hiilihydraattien saastuttama ruoka aiheuttaa vakavia myrkytysoireita. Vain nopea hoitoonpääsy pelasti tässä tapauksessa uhrin kaikelta kohtuudelta ja terveeltä ruokaan suhtautumiselta.”

Vaimonsa tilanteesta huolimatta Tapio ei soimaa lapsia tapahtuneesta, vaan löytää syntipukin ruokaympyrään kulttimaisesti suhtautuvasta hiilarimafiasta.

“On väärin, että ravintoon suhtaudutaan kuin johonkin kulttiin, johon kuuluvat kuvittelevat löytäneensä jonkinlaisen optimaalisen tavan elää, ja katsovat vielä asialliseksi tuputtaa uskomuksiaan muille. Lapset ovat erityisen herkkiä moisille ulkopuolisille vaikutteille. ‘Ei yksi rypäle mitään haittaa, täysjyvässä on kuitua, vihannekset ovat terveellisiä…’ Se on edesvastuutonta. Mikäli verenpaineeni voisi nousta, jota se ei ruokavalioni ansiosta tietenkään tee, se huitelisi varmaankin jossain kahdensadan paikkeilla kun vain ajattelenkin asiaa.”

Tapio Torppala sanoo, että ikävistä tapahtumista on kuitenkin otettu opiksi ja lisää odottelevansa jo kovasti vaimoaan takaisin kotiin.

satiiriämpäri 2019

“Perheessämme on tietenkin ryhdytty varotoimiin, ettei vastaavaa pääsisi enää tapahtumaan uudelleen. Lapset on lähetetty Kuortaneelle Crossfit-leirille, jossa he oppivat vittumaisiksi besserwissereiksi kaikilla mahdollisilla elämänaloilla. Tässä välissä desinfioin keittiön kaikki työtasot ja kunhan Maija sitten jossain vaiheessa pääsee pois sairaalasta, skoolaamme lihamukeilla ja korkkaamme vähän paremman einespullapaketin”, mies päättää pienen toiveikkaan hymynkareen kera.

Teksti: Anssi Eriksson, Satiiriämpäri 2019 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2019 -kirjoituskilpailussamme.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.