Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Etäteini kommunikoi virkkeellä

Hämeenlinnassa asuva Marjaana Aho, 43, joutui lokakuussa 2018 sokeeraavaan tilanteeseen.

mies kävelee talvisella laiturilla, takana höyryävää vettä
Nuori mies on kommunikoimaisillaan. Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

”Erosin poikani isästä muutama vuosi sitten, ja lapsemme Valtteri jäi käytännön syistä isälleen asumaan”, Aho taustoittaa.

”Asun lähellä entistä kotiamme, ja 15-vuotias Valtsu käy luonani säännöllisesti, yleensä viikonloppuisin. Ikävaiheeseensa kuuluvasti hän yleensä joko nukkuu tai kommunikoi ynähtelemällä.”

Koulujen syyslomaviikolla Valtteri vieraili äitinsä luona usean päivän ajan. Marjaana oli arkipäivät töissä tilitoimistossa, ja saavuttuaan kotiinsa valmisti ruokaa juuri heränneelle pojalleen.

”Perjantaina se tapahtui. Olin tullut töistä ja laittanut Valtterille aamupalatarvikkeet pöytään. Valtsu kömpi huoneestaan ja alkoi puhua”, Aho kertaa järkyttäviä tapahtumia.

”Mä lähen kohta Pekalle, tuun puoleksyöks, hän sanoi. Ihan yhtäkkiä ja varoittamatta!” äiti kertoo.

”Hän sanoi kokonaisia sanoja loogisesti peräkkäin ja ymmärsin virkkeen sisällön. Näin ei ole käynyt ikinä!”

Valtterin poistuttua hätääntynyt Aho soitti avukseen kaksi lähintä työtoveriaan, jotka auttoivat häntä loppuviikon ajan.

”Asuimme Marjaanan luona sen viikonlopun, kunnes Valtteri oli lähtenyt taas isälleen. Vahdimme Valtteria, ja lohdutimme hänen itkevää äitiään”, kertoo toinen Ahon kollegoista.

Aho kävi tapahtuneen jälkeen kolme kertaa työterveyspsykologillaan puhumassa lapseensa liittyvästä järkyttävästä tilanteesta.

”Ensimmäiset viikot olivat raskaita, mutta selvisin onneksi vain lyhyellä sairauslomalla.”

Aholla on edelleen hyvät välit ex-mieheensä, ja he ovat pystyneet käymään yhdessä läpi yhteiseen lapseensa liittyvää tragediaa.

”Valtsu on nyt onneksi palautunut normaaliin suuntaan, joskaan ei vielä uskalla käydä äidillään yhtä usein kuin aiemmin. Tuolla se nytkin nukkuu”, Valtterin isä kuvaili sunnuntai-iltana toimituksellemme.

satiiriämpäri 2019

Toimitus sai lopulta Steamin kautta myös Valtterin kommentoimaan äitinsä terveydentilaa:

”Lol, mp kuus kautta viis.”

Teksti: Anu Niskanen, Satiiriämpäri 2019 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2019 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.