Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Selvitys: Hallitus onnistui luomaan kolme uutta työpaikkaa

Hallitus on kuluvalla vaalikaudella lisännyt ministerien työllisyyttä yli 21 prosenttia. Ministerityöpaikkojen määrän kasvuun kolmella hengellä vaikuttivat sekä kiky-sopimus että hallituksen uudistukset.

Lippu liehuu valtioneuvoston linnan katolla
Valtioneuvoston linnassa käynnistettiin juhlaliputus heti kun tieto hallituksen saavuttamista työllisyystavoitteista tuli julki. Myös taivas kirkastui tilanteen korostamiseksi.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan tuoreen selvityksen mukaan puolet lisäyksestä on hallituksen ansiota.

“Tarkoittaa siis noin 1,5 työpaikkaa hallituksen toimin. Hyvä saavutus”, arvioi Twitteristä varhain keskipäivällä havaitsemamme valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.).

Kun hallitus aloitti työnsä, ministereitä oli 14. Uusi ministerinposti on vaalikauden aikana onnistuttu synnyttämään oikeus-, kunta- ja uudistus- sekä asunto- energia- ja ympäristöministerille.

Oppositio arveli ministerien työllisyyskehityksen johtuvan ensi kädessä Euroopan keskuspankin rahapoliittisesta elvytyksestä ja sen seurauksista eikä siitä, että pääministeri Sipilä (kesk.) vei kätilöiltä lomarahat.

Uutissirkuksen tiedottamis-, propaganda- ja teatteriasiantuntija Uolevi Ahonen povaa työllisyyden kasvavan vielä noin yhdellä.

“Pian käynnistyvä vaalimainonta voi tukevoittaa ilmaisjakelulehtiä, joten sille sektorille ehkä tarvitaan yksi jakaja lisää”, Ahonen arvioi.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 12.11.2018: Hallitus taputtelee itseään selkään, mutta Palkansaajien tutkimuslaitos suhtautuu Etlan selvitykseen varauksella – ”Vain valistuneita arvauksia”Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.