Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Mies perusti oman kaupunkipyöräjärjestelmän Itä-Helsinkiin

Esko Mäkinen, 59, on testannut keksimäänsä kaupunkipyöräjärjestelmää menestyksellisesti Kontulan metroasemalla jo lähes yhden vuorokauden ajan.

polkupyörän etukiekko pyörätelineessä
Mäkisen kaupunkipyörä päätyi heti lähes kokonaan käyttöön Itä-Helsingissä.

Mäkinen sai idean kokeiluunsa havainnoituaan Helsingin länsiosien asukkaiden ja muiden seudulla liikkuneiden ajelua kaupungin omistamilla vuokrapolkupyörillä.

“Täällä Itä-Helsingissä meillä on ollut tapana ostaa pyörät omilla rahoillamme. Niinpä päättelin, että yksityisen yritteliäisyyden täytyy olla kaupunkipyöräilyn lähtökohta”, Mäkinen kertoo.

Hän päättikin eilen käynnistää oman kaupunkipyöräasemansa Kontulassa. Kokeilu onnistui erinomaisesti.

“Jätin polkupyöräni aamulla töihin mennessäni Kontulan ostarille metroaseman lähelle. Kun palasin illalla, huomasin, että kaupunkipyöräjärjestelmäni oli toiminut: joku oli ottanut pyöräni käyttöönsä.”

Mäkinen aikoo esitellä ideansa yksityisistä kaupunkipyöristä Helsingin virkamiehille viimeistään ensi viikolla.

“Pientä kehitystyötä vielä tarvitaan. Jossakin joku ajelee nyt polkupyörällä, josta puuttuu etupyörä kokonaan. Etukiekko kun on edelleen lukolla kiinni metroaseman pyörätelineessä.”

Tällä hetkellä kaupungin vuokrapyöriä on saatavilla Helsingin kantakaupungin lisäksi vain Helsingin länsiosissa ja Espoossa.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.