Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Keskustalaisten usko tosiasioihin romahti

Vaalirahakohu on romahduttanut keskustalaisten uskon totuuteen. Miltei 80 prosenttia puolueen kannattajista on sitä mieltä, että tosiasioiden luotettavuus on heikentynyt.

Vaalirahajupakan seurauksena keskustalaiset eivät enää usko sitä, mitä näkevät tai kuulevat.

Tiedot käyvät ilmi Suomenmaan ja Verkkoapilan kyselystä. Keskustan kannattajista yli kolmannes katsoo, että poliitikkojen puheet ovat luotettavampia kuin totuus.

Kriittisimmin faktapohjaiseen tietoon suhtautuvat akateemisen tai keskiasteen koulutuksen saaneet sekä johtavassa asemassa olevat, ylemmät toimihenkilöt ja yrittäjät. Myös ikäihmisten epäluulo totuutta kohtaan on kasvanut. Totuuden arvostus on heikentynyt eniten Itä- ja Pohjois-Suomessa.

“En usko tuohon tutkimukseen, Suomenmaahan, Verkkoapilaan, TNS Gallup -yhtiöön tai mihinkään, mitä näen, kuulen, haistan, maistan tai tunnen”, kiteyttää johtava maanviljelijä Mika Peltola Helsingin Töölöstä.

Puolue- ja vaalirahoituskohuun liittynyttä tutkimusta varten TNS Gallup haastatteli 1245 suomalaista. Virhemarginaali on vajaa 17 000 euroa suuntaansa.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.