Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Pariskunta toi nuuskaa vain omaan käyttöönsä

Torniolaismiehen ja hänen vaimonsa epäillään tuoneen Haaparannasta Suomeen viimeksi kuluneiden kahden vuoden aikana 1460 kiloa nuuskaa, jonka he aikovat käyttää itse.

Miehen suu näyttää mustalta ja ylähuulen alus pullealta
Haaparannasta päivittäin omaa käyttöä varten tuotua nuuskaa varastoitiin paitsi ylähuulen alle myös pakastearkkuihin.

Kolme miehen ystävää loukkaantui vakavasti, kun he saivat vihiä asiasta. Tapaus tuli ilmi, kun pariskunta kutsui heidät luokseen baari-illan jälkeen.

“Jouduimme pitämään jatkot porraskäytävässä, koska kaksioon ei mahtunut. Ovenraosta näimme, että koko kämppä oli täynnä pakastimia. Tyypit sanoivat, että niissä oli 67 160 purkkia pussinuuskaa”, tilanteessa vaikeasti mielensä pahoittanut Nooa Vähä-Keränen kertoo.

“Kun tupakitkin oli loppu, kysyin, että tarjoatteko nuuskaa, ja ne sanoivat ei. Ja joka päivä olivat kuitenkin käyneet Haaparannalla hakemassa kilon lastit, kun ne ajaa siitä rajan vierustaa töihin.”

Tornion tullin mukaan nuuskaa ei ole tiettävästi koskaan aiemmin tuotu Ruotsista Suomeen vain omaa käyttöä varten. Myöskään Etelä-Suomesta ei ole tiedossa mitään vastaavaa.

“Kerran Helsingin Länsi-Satamassa kiinnitimme huomiota eläkeläisnaiseen, jolla ei ollut omaa olutrullakkoa mukanaan. Lähemmässä tarkastelussa kävi kuitenkin ilmi, että hän oli ostanut Tallinnasta yhden likööripullon, josta vakuutti tarjoavansa myös ystävilleen maksua vastaan”, tullivirkailija Aki Kaivohaka sanoo.

Nuuska aiheuttaa riippuvuutta ja tuhoaa hampaat, ikenet ja terveyden. Sitä on pakko valmistaa ja myydä Ruotsissa ja Ruotsin lipun alla purjehtivissa laivoissa, koska muutoin Swedish Match on hyvin hyvin vihainen.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.