Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

74 000 espoolaista voisi pyöräillä metroasemalle kymmenessä minuutissa

Runsaat 30 000 espoolaista asuu kymmenen minuutin kävelymatkan päässä lähimmästä metroasemasta ja 74 000 pääsisi sinne pyörällä samassa ajassa.

polkupyörä talon seinän vieressä umpihangessa
Kymmenettuhannet espoolaiskodit ovat ainakin sulan maan aikana pyöräilyetäisyydellä metroasemasta.

Tiedot käyvät ilmi Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n saavutettavuuskartoista.

Luvut selvisivät, kun Uutissirkus yhdisti asemien saavutettavuustiedot tuoreimpaan väestötietoruudukkoon. Lukemat tulivat täytenä yllätyksenä kaupungin asukkaalle.

“Ei voi olla niin, että minun kotioveltani pitää kävellä tai pyöräillä metroasemalle”, arvioi Espoon Suomenojalta tavoittamamme toisen polven kokemusasiantuntija Mika Metsähaka, 39.

“Aina on mennyt bussi tästä Länsiväylää suoraan Helsinkiin. En kyllä koskaan ole käyttänyt bussia tai matkustanut Helsinkiin, koska ajan joka päivä omalla autollani Keilaniemeen töihin.”

Väestötietoruudukosta voi päätellä, että 263 000 asukkaan Espoon joukkoliikenne saataisiin toimivaksi vain tuntuvalla täydennysrakentamisella. Täydennysrakentamisen välttäminen on Mika Metsähaan mukaan välttämätöntä.

“Ei voi olla niin, että minun kotini lähelle tulisi asumaan toinen ihminen.”

Suurimmat Espoon metroasemien vaikutusalueiden asukastiheydet löytyvät Matinkylästä, jossa metroasemaa lähinnä sijaitsevan neliökilometrin alueella asuu noin 8 900 ihmistä. Helsingin Sörnäisissä metroasemaa lähinnä sijaitsevalla neliökilometrillä on hieman yli 20 000 asukasta. Kulosaaren vastaava luku on noin 750.

Aiheesta enemmän:
HSY: kartta.hsy.fi (Tee haluamasi valinnat karttatasojen “asuminen ja väestö” sekä “saavutettavuus”-osioissa)

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.