Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Talvi yllättää autoilijat vasta maanantain ehtoopuolella

Yllätyksen toivotaan aiheuttavan liikennekaaoksen. Kolme päivää vanhojen ennusteiden mukaan talvi yllättää autoilijat maanantaina noin kello 18.25.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Etelä-Suomessa lumi- tai räntäsade alkaaa iltapäivällä. Pahinta pyryä ennustetaan kaakkoiseen Suomeen. Vielä illalla etelässä ja idässä on paikallisia kuuroja.

Ensimmäisenä talvi ehti yllättää kuorma-autoilijan Vantaalla.
Ensimmäisenä talvi ehti yllättää kuorma-autoilijan Vantaalla.

Lappeerantalainen Juuso Manninen ehti valmistautua tulevaan talvikeliin jo sunnuntaina iltapäivällä.

“Heti lumikuurojen mahdollisuudesta kuultuani hankin autooni kuluneimmat kesärenkaat, mitä kaupungistamme löysin. Olen myös asettanut vakionopeussäätimeni valmiiksi 140 kilometrin tuntinopeudelle, jotta talven yllättäminen ei jäisi minulta huomaamatta”, Manninen toteaa.

Suomen uutispäälliköiden keskusliitto muistuttaa, että mitä vähemmän autoiilijat varaavat työmatkoihinsa aikaa, sitä näyttävämpiä uutisia syksyn ensimmäisen lumisateen mahdollisuudesta saadaan.

“Erityisen tärkeää on pitää pääkaupungin ulosmenoteillä turvallisuusvälit riittävän lyhyenä”, keskusliitto mainitsee tiedotteessaan.

Myös pääkaupunkiseudulla kuuluva Yleisradion maakuntaradio Ylen aikainen on huomioinut erityistilanteen lähetyksissään. Radioaseman jokainen juonto on jo 1990-luvun loppupuolelta lähtien aloitettu lauseella “ja liikenteestä sen verran, että…”.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.