Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Mediatalot laajentavat tositelevision yleisöpohjaa

Johtavat mediatalot uusivat vakiintuneiden teosten sisällön, jotta myös lapset, vanhukset ja arkkiatrit löytäisivät tositelevisiotuotannot.

Arkistokuvamme näkymä ei liity tapaukseen.

Tuoreimman sysäyksen meditalojen yhteishankkeeseen antoi Suomessa tehty havainto, jonka mukaan Big Brother -ohjelman yleisöön kuuluu alle sata prosenttia maamme asukkaista. Jotta katsojamäärät saataisiin kasvamaan mediatalot käynnistävät hankkeen, jonka avulla tositelevisio tehdään tutuksi kaikille sitä vielä vieroksuville.

“Esimerkiksi Kauniaisissa asuu yksi arkkiatri, joka ei ole oivaltanut ihailla Big Brotheria”, johtava isoveli Ynon Endemol kuvailee.

Hankkeen kestäessä monien vakiintuneiden kirjojen, näytelmien ja televisiosarjojen sisältö uudistetaan siten, että se totuttaa mahdollisimman laajan yleisön tositelevision maailmaan.

Nalle Puh totuttaa lapset realityyn

Tositelevisioyleisön kasvattaminen alkaa perheen pienimmistä. Heitä varten mediatalot uudistavat koko A.A.Milnen tuotannon. Ensimmäisenä julkistetaan teos “Nalle Puh rakentaa BB-talon”. Kirjan uusi versio kertoo metsän eläimistä, jotka perustavat tuotantoyhtiön, keittävät hunajaviinaa ja ryhtyvät tekemään tositelevisio-ohjelmaa.

Vaativin urakka on 40-60 vuotiaille tuttujen teosten uudistaminen, koska tämä sukupolvi on voimakkaasti jakautunut tositelevision suhteen. Epäröivät pyritään totuttamaan nykyaikaiseen mediaan heidän nuoruudestaan tutulla Laura Ingalls-Wilderin teokseen pohjautuvalla tv-sarjalla.

Sarjassa joukko ihmisiä suljetaan amerikkalaisella maaseudulla sijaitsevalle pientilalle, jonka asuinrakennus on täynnä viinaa. Tätä “Pieni BB-talo preerialla” -sarjaa aiotaan kuvata noin 1500 osaa.

Maria Jotuni houkuttelee vanhuksia

Koska moni suomalaismummo käy mieluummin teatterissa kuin tuijottaa Neloskanavan ohjelmia, aiotaan aihepiiri tuoda eläkeikäisten arkeen sijoittamalla se Kansallisteatterin suurelle näyttämölle. Maria Jotunin kirjaan perustuva näytelmä Huojuva BB-talo saa ensi-iltansa vajaan vuoden kuluttua.

Suunnilleen samaan ikäluokkaan kuuluvien tee-se-itse miesten sukupolvi ei pääsääntöisesti käy teatterissa, lue kaunokirjallisuutta tai katsele televisiosta muuta kuin uutisia, joten näiden miesten tavoittamiseksi ollaan käynnistämässä valtion tukema lisäprojekti.

Projektissa luodaan opaskirja, jonka avulla kuka tahansa pystyy saneeraamaan minkä tahansa rakennuksen tositelevio-ohjelmatuotantoon sopivaksi. BB-talotohtori-kirjan tekijäksi palkataan Panu Kaila.

Mikäli hanke saa riittävästi rahoitusta, suomalaisen tositelevisio-ohjelmatuotannon keskus siirtyy samalla Espoon Niittykummussa sijaitsevasta varastorakennuksesta Helsingin keskustaan Mannerheimintien varteen. Jos aikataulut pitävät, jo seuraavan Suomen Big Brother -ohjelman näyttämönä on Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-BB-talo.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.