Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Hallitus: kellojen siirto vauhdittaisi uudistuksia

“Kakkara kertoo, että jos siirtyisimme 30 vuotta ajassa taaksepäin, sote- ja maakuntauudistuksen valmistelumahdollisuudet näyttäisivät huomattavasti paremmilta”, pääministeri Juha Sipilä (kesk) kiteyttää.

miehen kädessä kello, jonka taulussa sirppi ja vasara ja cccp-teksti
Jos kelloja siirrettäisiin kolme vuosikymmentä taaksepäin, Neuvostoliiton kauppa avittaisi kilpailukykyä vielä tuokion verran.

“Myös työllisyys ja kilpailukyky olisivat täysin eri luokkaa, neuvostokaupan ohella säännölliset devalvoinnit pitäisivät huolen taloudesta ja Paavo Väyrynenkin olisi henkisesti lähempänä virallista eläkeikää kuin nyt”, hän jatkaa.

Hallitus harkitsi eilisiltaisessa puhelinkokouksessaan kellojen pysäyttämistä noin kahdeksi vuodeksi, mutta päätyi lopulta talviajan alkamisen innoittamana veivaamaan viisareita uudestaan.

Uutissirkuksen uudistus- ja seniiliysasiantuntija Uolevi Ahonen pitää ideaa kellojen siirrosta erinomaisena.

“Myös Lenita Airisto olisi eläkeiän kynnyksellä ja Kauniit ja rohkeat alkaisi alusta!”

“Eikä meidän kaikkien tarvitsisi kokea myötähäpeää eri puolueiden nuorisojärjestöjen ideoista, kuten vasemmistonuorten safarista Westendiin, persunuorten tyttö-poika -kampanjasta tai kokoomusnuorten vuoden 2014 tavoiteohjelman ajatuksesta poistaa kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisointi lainsäädännöstä – nuorisojärjestöjen edustajat kun eivät olisi vielä syntyneetkään”, Ahonen miettii.

“Ja mikä tärkeintä, näyttäisimme kaikki huomattavasti nuoremmilta’, hän kiteyttää ja asettelee tupeetaan suorempaan.

Kuten jokseenkin kaikki muutkin hallituksen hankkeet, myös kellojen siirtäminen kaatunee viimeistään perustuslakivaliokunnan käsittelyssä. Uutissirkuksen tavoittamien asiantuntijoiden mukaan perustuslaki sallii vain 29 vuoden siirtymät, ja nekin vain Ahvenanmaalla, edellyttäen että koillistuuli puhaltaa Fennoskandian yllä ja että taxfree-myynti säilyy Ruotsin-laivoilla.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.