Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Espoossa havaittiin peruspäivärahalainen

Silminnäkijähavaintojen mukaan peruspäivärahalainen lähti viipottamaan Leppävaaran asemalta kovaa vauhtia kohti Kauniaisten suunnan suojaisampaa maastoa. Juha Sipilän (kesk.) hallituksen joukkojen on tarkoitus lähteä jäljestämään peruspäivärahalaista huomenna aamun valjetessa.

Miehellä kiikari kaulassaan ja kaukoputki jalustalla.
Hallituksen etujoukot aloittivat peruspäivärahalaisen jäljestämisen jo tänään, vaikka varsinaiseen jahtiin päästäänkin vasta huomenaamulla.

Hallituksen tähänastisten toimien jälkeen Suomessa pesii enää noin 40 000 peruspäivärahalaista. Yksikään niistä ei ole perheellinen.

Perheellisyyden estävät jatkuva piileksiminen ja paikkakunnan pakollinen vaihtaminen vähintään viikon välein, muuten kiinnijäämisen riski kasvaa liian suureksi. Peruspäivärahalaisten lähisukulaisia Suomessa sen sijaan on satoja tuhansia, kun entisiä peruspäivärahalaisia on pakkosiirretty toisten nimikkeiden alle. Useimmat heistä ovat ”aktivoituja”, ”0-palkkalaisia” tai ylipäänsä “työmarkkinatukilaisia”.

Peruspäivärahalaiset on hyvin kadehdittu laji, koska sen ei tarvitse toteuttaa hallituksen ”aktivoiduille” ja ”0-palkkalaisille” määräämiä kostotoimenpiteitä, kuten istumista aktivointileireillä, joilla opetellaan tervehtimistä.

Hallitus metsästää peruspäivärahalaisia kaikin mahdollisin toimin, koska he ovat yhdessä 169 000 ansiopäivärahan ja 207 000 työmarkkinatuen saajan kanssa olleet kykenemättömiä täyttämään 58 000 jatkuvasti avoinna olevaa osa-aikaisen puhelinmyyjän paikkaa.

Yritykset ovat alkaneet karsastaa kaikkia päivärahalaisia, koska niille saapuu tuhansia turhia työhakemuksia päivässä. Yritykset pyrkivätkin jäljittämään kaikkien perus- ja muiden päivärahalaisten ip-osoitteet, jotta aikaa vievät sähköpostit kyettäisiin karsimaan jo palvelimelta ennen käsittelyä.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muualla:
IS 18.5.2017: Työttömät palkatta töihin yrityksiin – hallitus esittää kokeilua
Eduskunta: Hallituksen esitys HE 51/2017 vp laiksi julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista tarjoamista ja työelämäkokeilua koskevasta kokeilusta
Kela 20.4.2017: Suomen työttömyysturvaetuuksien kuukausitilasto maaliskuussa 2017Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.