Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu , Uusimmat

Ravintola palveli lapsiperhettä äitienpäivälounaalla

”Aistin heti saapuessamme lähes täyden ravintolan ovelle, että kaikki ei ollut kohdallaan”, kertoi järkyttyneen nelihenkisen ruokakunnan äiti Pirkko-Liisa Suominen-Svensson.

lautasella pihviä, lasissa viiniä
Hymyilevä tarjoilija toi pihvit ja ruokajuomat perheen pöytään joutuisasti ja oikeanlämpöisinä.

“Täysin vastoin odotuksiamme hymyilevä tarjoilija kiiruhti luoksemme, toivotti meidät tervetulleeksi ja antoi meille pöydän, joka oli ehditty kattaa uudelleen. Kysyipä vielä, olisimmeko halunneet mieluummin istua leikkipaikan lähellä”, Suominen-Svensson kertoo.

Jos yllätykset olisivat jääneet tähän, olisi perhe ehkä ohittanut tapauksen yksittäisenä ilmiönä. Mutta jatkoa seurasi. Tarjoilija oli heti ja pyytämättä ojentanut kaikille omat ruokalistat ja selostanut pääpiirteissään buffet-vaihtoehdot. Samalla hän oli ottanut juomatilaukset sekä tuonut, jälleen täysin ilman erillistä pyyntöä, lämmintä leipää pöytään.

Kun juomat olivat tulleet nopeasti ja kerralla oikein, oli tilanne sen verran hälyttävä, että perheen isä Pekka Svensson oli käynyt ulko-ovella kyltistä varmistamassa, että he varmasti istuivat kotimaisessa ketjuravintolassa.

”Me kun emme missään mamukeittoloissa syö”, Svensson ilmoitti.

“Kerrankin Thaimaassa kun oltiin ulkona päivällisellä ja otin salaattia ja majoneesia, niin tulin hirveän kipeäksi. Vaikka se oli McDonalds. Ainakin logon mukaan.”

Perheen pään kertoman mukaan äitienpäiväateria oli päättynyt samoissa merkeissä kuin se oli alkanutkin, oudosti. Tarjoilija oli saapunut pääruoan jälkeen ja onnistunut myymään kaikille jälkiruoat ja vanhemmille lisäksi erikoiskahvit. Olipa tuonut herra Svenssonin järkytykseensä tilaaman konjakinkin ja jälleen kaikki oikeille asiakkaille.

Lasku tuli kuulemma nopeasti ja oikein, vaikka sitä oli pyydetty eri tarjoilijalta. Perheen omalla tarjoilijalla oli ollut jopa pankkikorttilaite valmiiksi mukana.

”Kalliiksi tämä tämmöinen tulee”, Svensson puhisi, yleensähän ravintolassa kaikki kestää niin pitkään, että jälkiruokaa ei enää kukaan halua odottaa”.

Kuitti toimi lopulta johtolankana oudon palvelutapauksen alkusyyn aprikoinnissa. Perhettä sujuvalla suomenkielellä palvelleen tarjoilijan nimi oli selvästi erimaalainen.

”Niin monta konsonanttia peräkkäin, että varmasti tuli ainakin Puolasta ellei vieläkin pidempää”, Pekka Svensson arvioi ja kyseli, mihin voi tehdä ilmiannon luvattomasta maahanmuuttoepäilystä.

Pirkko-Liisa Suominen-Svensson suunnitteli soittavansa ravintolan toiminnasta varmuuden vuoksi ainakin AVIin, ELYyn ja ALKOon sekä SUPOlle.

“Vielä pöydästä noustessamme tarjoilija rupesi kyselemään, että tilataanko taksi, vaikka me olemme jo vuosia käyttäneet aina yhden Abun kyytejä, kun se tykkää niin kovasti ajaa ja ottaa vain kympin keikasta, josta tavallinen taksi vaatisi sunnuntaina ainakin 25 euroa.”

Teksti: Jalmari Aalto, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.