Press "Enter" to skip to content

Teknologia

Manuaalinen äänestyskokeilu epäonnistui

Kauniaisissa sadat ihmiset tiesivät heti uurnillakäyntinsä jälkeen, ketä olivat äänestäneet.

Kauniaisissa, Vihdissä ja Karkkilassa järjestetyssä manuaalisessa äänestyskokeilussa merkittiin ehdokkaan numero kynällä pahvilapulle. Äänestyksessä havaittiin niin paljon ongelmia, että kokeilu jäänee ainutkertaiseksi. Esimerkiksi Kauniaisissa lukuisat äänestäjät tiesivät äänestämisensä jälkeen, ketä olivat äänestäneet.

“Kun olin kirjoittanut ehdokkaani numeron ja pudottanut äänestyslippuni uurnaan, huomasin, että olin äänestänyt. Tiesin myös tarkkaan, ketä olin äänestänyt”, kauniaislainen Gunnar Björkholm valittelee. Sadat muutkin kauniaislaiset äänestäjät havaitsivat saman ongelman.

Björkholm kiidätettiin suoraan äänestyspaikalta sairaalaan, mutta hänen saamansa vammat eivät ole vakavia. Myös Vihdissä ja Karkkilassa äänestyskokeiluun osallistuneet kohtasivat samoja pulmia, mutta heistä kukaan ei tiettävästi loukkantunut.

Kauniaisissa manuaalinen äänestys lienee johtanut siihen, että demarit saivat taaskin kaupunginvaltuustosta yhden paikan.

Eduskunta päättänee manuaalisen äänestysjärjestelmän kieltämisestä vielä kuluvan vuoden aikana.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.