Press "Enter" to skip to content

Talous

TVO tukee Greenpeacea

Teollisuuden Voima TVO tukee voimakkaasti Greenpeacean ydinvoiman vastaista kampanjaa. Ilman TVO:n apua kampanja olisi jäänyt lähes ilman julkisuutta.

Ympäristöjärjestö Greenpeace jakoi kampanjassaan TVO:n nimellä ja logolla varustettuja ylimääräisiä sähkölaskuja. Laskuissa kiinnitettiin huomiota Olkiluodon kolmosreaktorin rakennushankkeen viivästymisen aiheuttamiin kustannuksiin ja yliarvioituihin päästövähennyksiin.

Parinkymmenentuhannen valelaskun jakaminen postiluukkuihin oli jäädä suurelta yleisöltä kokonaan huomaamatta. Jotta ydinvoimaa vastustava kampanja saisi suurimman mahdollisen julkisuuden kaikissa suomalaisissa tiedotusvälineissä, TVO teki siitä rikosilmoituksen.

Greenpeace on saanut TVO:n ponnistelujen ansiosta runsaasti julkisuutta muiden muassa Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä, Kauppalehdessä, Taloussanomissa, Ylessä, Nelosessa ja MTV3-kanavalla.

Olkiluodon kolmosreaktorin rakennuskustannukset ovat ylittyneet tähän mennessä miltei kahdella miljardilla eurolla. Sen rakennusaika on pidentynyt monenlaisten haasteiden vuoksi arvioidusta runsaasta neljästä vuodesta noin seitsemään vuoteen.

Aihe esillä myös Olkiluodon välittömässä läheisyydessä:
SK 16.6.2009: TVO teki rikosilmoituksen Greenpeacen kampanjasta

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.